Covid rebooted........?

Alltså, vet dom något som de inte vill dela med sig? Stängsel för att låsa in hela områden i karantän?

Det är en diktatur, dvs jag är inte förvånad.

Frågan är hur länge ekonomin kan gå på knäna. Jag trodde de skulle köra 38-timmarsdygn för att jobbaa ikapp…

Även en diktatur har lite förnuft. Varför denna kraftiga respons när resten av världen börjar slappna av?

Policy och politiska skäl. De kan inte erkänna att de har gjort fel tidigare med en så strikt “nolltolerans” som de har haft. Därmed måste de av politiska skäl fortsätta.

8 gillningar

Svårt att trycka :heart: på den men ja, håller med. Det där är min uppfattning också.

‘Saving face’ är viktigt, inte minst för Xi som, liksom andra kinesiska ledare, måste hålla stilen liksom.

De har haft nolltolerans sen dag 1.

Det har varit många lockdowns i Kina sen covid börjat. Ofta startar från endast <5 positiva fall. Men det har inte blivit lika stor mediahysteri för det har varit ”mindre” städer.

(Jag har många bekanta som bor i Kina).

1 gillning

Ja, det verkar rimligt. Troligtvis liknande i Putins huvud nu när det inte gick så lätt och blodfritt som trott.

Double down until you make it teorin på kasinobord.

1 gillning

Jag skulle spara ord genom att inte skriva exakt vad @Nightowl svarade. :slight_smile:
En strikt diktaturs policy ikombination med österländsk “inte tappa ansiktet-mentalitet”.

Instämmer med det @Nightowl skrev samt att man kanske kan spekulera kring hur effektivt det inhemska vaccinet verkligen är.

Man har målat in sig i ett hörn och behöver en “ursäkt” för att kunna ändra sin policy. Samtidigt är Kina rätt konservativt, och det har inte varit lätt att få den äldsta generationen att ta sin spruta. De har heller inte känt att det varit så viktigt, fram tills nu har det ju gått bra utan. Jobbar du så åker du i princip på att ta din spruta, men de som gått i pension har inte haft samma incitament. Men hade man verkligen velat så hade man garanterat kunna fått även den äldsta generationen att sätta en spruta i armen… förstår faktiskt inte vad de väntar på. Möjligen väntar de på deras nya vaccin som har varit på gång ett tag.

Jag sitter just nu i denna lockdown. Det är partikongress i Oktober där Xi hoppas bli omvald så det är viktigt med 0-policyn tills dess. AMA…

Har en kompis som sitter i lockdown i Shanghai sedan en månad och testas varannan dag. CCP policy är att utrota allt och alla som hotar partiet, även ett virus. Därav Covid zero policy.

Hur ser det ut för just din del?
Har de fysiskt blockerat din utgång eller är där någon form av vakt utanför?
Hur får du tag på mat och annat nödvändigt?
Får någon lämna hushållet vid specifika tidpunkter?
Får du gå till jobbet?

jobbat hemifrån sen 2 veckor innan lockdown startade eftersom det fanns risk att bli inlåst på kontoret om någon var positiv.

ingen fysisk blockering, kan gå ut i communityn men kommer inte ut. bommen är nere och de andra dörrarna är låsta. den vanliga vakten som alltid står där är där.

mat började jag preppa 3v innan lockdown, under lockdown har det varit omöjligt att beställa online de första 2 veckorna, sen har det börjat gå via wechat group buys.

så i lockdown sen april 1. kanske kommer ut 7e maj.

1 gillning

Jag har följt med en del i avloppsmätningarna som görs runtom i Sverige och förekomsten av SARS-CoV-2 är fortfarande hög här; någon pandemi är definitivt inte över.

Långtidseffekterna från infektionen blir alltmer välkända. Nyligen publicerade Nature en artikel om hur hjärnan påverkas. De gjorde en MRI-skanning före och efter infektion, jämförde och såg fysiska skador på hjärnvävnaden. Vi vet inte om skadorna är permanenta men oavsett är det inte normalt för en förkylning.

Postcovid drabbar fortfarande människor i dag, troligen i morgon också. Det är jättebra att risken är mindre att en läggs in på sjukhus eller dör men jag vill även ha kvar min hjärna.

Vi sticker dessutom ut i Europa med att kohorten 5-11 år hindras helt att vaccineras, trots att det finns godkänt vaccin. Föräldrar får inte ens välja själv om de ska få vaccin. Så sent som idag presenterade Folkhälsomyndigheten uppgifter om att smittspridningen har varit stor under våren i den gruppen som fått gå helt oskyddade.

De säger att vi i Sverige har valt frivillighet och eget ansvar, att en ska få välja själv. Fast det tycks handla mer om frihet att smitta andra än att skydda sig. Jag tycker det borde finnas en lagom punkt mellan “leva som vanligt” och stängsel.

Covid påverkar hjärnvävnad och China går in i något som tagit ur en film med government quarantine.

Ångrar alla zombiefilmer jag tittat på. Kommer inte att sova inatt :expressionless:

1 gillning