Du kan hjälpa Ukraina att vinna! Vår story om lycklig drönarinsamling, 2.5MSEK, 200 drönare och 1100 utbildade piloter

Hej

I mars lanserade vi en fond som skulle hjälpa mina ukrainska vänner - non-profit organisation Drones2Ukraine, en av de allra första som självorganiserades i Sverige efter Rysslands nya anfall. Förutom leveranser av drönare driver vi också drönarskola i Ukraina och har utbildat över 1 100 operatörer och vill nu samla in ytterligare medel till detta. Vi samarbetar också med Swedish Rescuers kring minröjningsdrönarna.

Det första målet var att samla några begagnande drönare (det var några från forumet som drönarenade! Tackar för detta). Vi lyckades att samla över 50 stycken, mest gick till fronten. Sedna upptäckte vi ett stort behov att utbilda piloter för att kunna minimisera förluster. Mål 2 - samla in nya drönare och finansiering till drönarskolor - lyckades! 1.5MSEK och över 100 nya drönare, därmed 3 nya drönarskolor Dronarium i 3 största städer Kyiv, Lviv och Dnipro som utbildade redan över 1100 piloter. Allt det gjordes med donationer av svenska folket! och ukrainska hjältar som jobbar nonstop 24/7!

Senaste dagarna hör vi många positiva nyheter och det är tack för nya utrustning och utbildning av våra soldater. Vi alla vill få raschister bort från landet.
Därför lanserar vi en till kampanj - 25 nya drönare och markradar för att leta artillerigranater djupt ner i åkermark.

Tillsammans kan vi göra skillnad! Vill du också bidra? Gå till https://drones2ukraine.se

Läs om hela vår resa och hur det går för oss i ett blogginlägg som en av grundarna skrivit:

Mvh,
Stolt Ukrainare
Slava Ukraini :ukraine:

13 gillningar