Enbart investera i småbolag och investmentbolag för maximal avkastning?

Vad tror ni om strategin att enbart investera i svenska investmentbolag och småbolag för att maximera den långsiktiga avkastningen?

Jag tänker mig att enbart investera i de fyra fonderna nedan med 25% i varje fond.

Spiltan investmentbolag

SEF kavaljer investmentbolag

PLUS småbolag

PLUS mikrobolag

Alternativt om man vill ha global exponering enbart ha sin Sverige exponering mot investmentbolag samt småbolag.

Väldigt bra fråga. Liksom dessa följer marknaden likt andra indexfonder, fast svänger lite mera. Om man inte tror på denna strategi, så tror man väl inte att en globalfond klarar sig heller i längden?

Skulle inte det enda argument för det här vara att individen själv blir rädd när börsen kraschar (risk att personen tar ut pengarna)?

 

Aktier oscillerar ofta runt sitt medelvärde, det betyder att bra perioder följs av sämre perioder som sen följs av bättre perioder osv.

En fond/aktie ser alltid som bäst ut precis innan det vänder. Men dyrt kan bli dyrare har vi sett exempel på många gånger.

Just nu handlas tex många Investmentbolag till historiskt höga premier. Dvs man kan köpa underliggande billigare än vad man kan köpa investmentbolagen för.

Fokus ökar risken, diversifiering och rebalansering bevarar värden.

Historisk avkastning är ingen garanti osv osv

Det är inte tillräckligt diversifierat. Exempelvis har du knappt någon teknik skulle jag gissa, och jag snackar inte ny teknik. Menar teknikjättar m.m. Det är mest i mikrobolag fonden men vad är det för typer av bolag?

Jag har ett konto med bara investmentbolag och ett fåtal fonder. Aktierna är viktade mot underliggande värde. Jag tycker det hör kontot har gått bra.

Har även ett konto med bara teknikfonder, det går också bra, lite större svängningar naturligtvis.

Jag har olika konton enbart för att jag tycker det är kul att se hur det går.

Jag tycker att viss försiktighet är viktigt nu med tanke åå börsens högläge. Lycka till!

Jag tror på investmentbolag som i sin tur äger aktier i företag som Jag tror på. Exempelvis tror jag på Latour som i sin tur äger helt eller andelar i Tomra, Nord lock och Alimak.