Erfarenheter av Erik Penser Bank?

Hej!

Är det någon som har några erfarenheter av Erik Penser Bank? Jag har ett kortsiktigt sparande till kontantinsatsen på lägenhet och tänkte lägga pengarna i ett av deras sparkonton med 1,75 % ränta. Hur tryggt är det att lägga sina pengar hos dom? Kontot har insättningsgaranti.

Hälsningar Oskar

P.S. Och tack Jan för din fantastiska hemsida!

Jag känner till varumärket men har ingen personlig erfarenhet av dem som bank. Men när det kommer till sparkonton tycker jag du ska känna dig trygg om den statliga insättningsgarantin gäller.

1,75% ränta låter högt för ett kortsiktigt sparande (med insättningsgaranti). Jag googlade fram till Penser Spar och hittade konton med löptid från 3 månader till 3 år. Dessa hade räntor på 0,60-1,70%. Dessa siffror stämmer inte riktigt överens om uppgifterna du skriver om i frågan. Och vad jag kan läsa mig till är villkoren lite speciella. Kolla så att kontot verkligen passar dina behov.

Qliro (CDON-gruppen) och SBAB är exempel är banker/finansinstitut med statlig garanti, sparräntor på 0,65%+ och fria insättningar/uttag. Högre ränta än så tror jag är svårt att nå utan att låsa sig – och antagligen tappa all ränta om man skulle dra sig ur i förtid.

Sevenday har 0.75% ränta med fria uttag, ingen bindningstid och statlig insättningsgaranti.
Det är mig veterligen bästa villkoren för tillfället och har varit så ganska länge.