Flytt och omplacering av månadsspar

Hej!

Jag har nyligen flyttat huvuddelen av mitt månadssparande från Länsförsäkringar till Avanza (pga tydligare och enklare app/hemsida) och därmed satt upp ett nytt månadsspar med diverse nya och olika fonder. Detta då jag på senaste tiden intresserat mig betydligt mer än innan.

Till min fråga: Tycker ni jag borde sälja av de fonder jag tidigare sparade i (som gjort ca 40% vinst) och investera dom pengarna i de nya fonder jag börjat månadsspara i? För att boosta kapitalet i dom. Eller ska jag bara låta de ligga kvar? Det rör sig om ca 75000:- totalt.

Tack på förhand!

Varför tror du så mycket mera på nya dom nya fonderna? Om du tror att dom kommer att gå bättre, så tycker jag du ska flytta över pengarna till Avanza. Om du inte tror att dom kommer gå bättre så är det bara att ha kvar dom.

Tack för svar. Det är väl mer att jag har tagit tag i att sprida ut fonderna över olika områden och brancher. Sett över avgifter mm. Styrt upp och strukturerat det hela helt enkelt.

Om det är ett gammalt sparande så ligger det förmodligen i en aktie- och fonddepå, då kan du använda dig av Jans kalkylator som ger dig möjligheten att lätt räkna om en flytt till ett ISK hade varit värt eller ej.