Flytta hela sparandet till Lysa eller ej?

Hej!
Jag funderar på att flytta min ISK i LF till Lysa och fördela enligt fyrahinkarprincipen. Har fått hjälp med att sätta ihop portföljen jag har idag och eftersom jag anser att jag inte har så mycket kunskap kring placeringar samt inte vill fundera över ombalansering så känns Lysa som ett bra alternativ.

I nuläget när marknaden inte är så stabil så är min undran om man ska vänta till marknaden svänger tillbaka, även om det ju kan dröja?

Min portfölj på ca 600.000 kr ser idag ut som följande:

Catella Hedgefond 20%
Digner & G Aktiefond Sverige 10%
Carnegie F Strategy Fund A 15%
Lannebo Fo Mixfond 35%
SEB Europafond Småbolag 10%
LF Fastighetsfond A 10%

Jag håller också på att flytta allt till Lysa, då jag inte vill hålla på med ombalansering m.m. också. Men jag har valt att lämna mina fonder på ISK i Avanza tillsvidare, kanske tills de är ±0. Men det är för att det är passiva, indexfonder som Länsförsäkringar Global Indexnära och Avanza Emerging markets. (har även en Spiltan räntefond Sverige som jag antagligen kommer sälja av).

Jag har kollat lite på dina fonder och de har dyr avgift, 1, 2% och är aktivt förvaltade. Aktiva fonder slår bara passiva fonder 0.8% efter avgifter. Så om du vill tjäna mest pengar är passiva bättre. Jag skulle flytta allt till lysa direkt. Läs även deras whitepaper. Lycka till. https://lysa.se/whitepaper

 

Dvs i 99.2 av 100 fall tjänar passiva indexfonder mer än aktiva fonder på en månadsbasis.