Fördela jämnt på avanza eller helt enkelt välja lysa

Jag har skaffat konto på avanza och skaffat kapitalförsäkring barn samt försökt lägga in fonder enligt tipsen som finns här på sidan. Men vissa fonder får köpas för minst tex 50 kr och om jag ska gå procentuellt på exemplet här i bloggen så måste jag spara mer i månaden än vad jag kan just nu. Så då valde jag att fördela summan jämt över valda fonder. Nu vet jag inte om det var klokt. Är det bättre att spara på lysa då så att det där sköts av sig själv? Förlorar jag något av att spara hos lysa istället? Jag är medveten om fördelen med kapitalförsäkring, att man kan välja förmånstagare, men bortsett från det?

 

Undvik LYSA … avkastningen är sämre där än Avanza!

Hej!

Lysa har lite högre avgifter än en vanlig portfölj som man kan göra på t.ex Avanza eller Nordnet. Men utöver det och just KF anledningen som du också nämnde så finns det inte så mycket mer nackdelar med just Lysa, ett enkelt sätt att placera sin pengar utan att man själv behöver göra något.
Däremot så behöver man inte själv göra så mycket om man har gjort en egen portfölj då barnspar är ett långsiktigt sparande och en 100% aktieportfölj känns då given.

Det med fördelningen är ju ett problem, tycker du gjorde rätt i att dela upp det lika och sedan kan du ombalansera det en gång om året så att fördelningen blir som du egentligen vill ha den!