Framtiden. Räcker Guld & Silver?

Lite hastigt och klumpigt skrivet. Men hoppas ni hänger med ändå i tanken… Tänker på en fond som “rika tillsammans fonden” vars syfte är att skydda kapitalet. Historiskt har ju guld och silver funkat som en motvikt till när aktiemarknaden går ner. Det jag funderar på är hur världen kommer se ut de närmaste 20-30 åren utifrån två stora förändringar 1) ett fåtal stora tech företag kommer att dominera ännu mer och döda många lokala företag (se vad som hänt med eniro sedan google kom… samma sak kommer ske med svenska bankerna och allt annat som kan utsättas för digital global konkurrens av jättar) den förändring som skett (se här: https://www.youtube.com/watch?v=rTHTYK3JtgQ) är bara början samtidigt 2) stor del av de jobb som idag finns automatiseras, digitaliseras, ersätts av robotar m.m. med de stora samhälls förändringar som den omställningen innebär. Kanske borde en fond som “rika tillsammans” ha ytterligare en tårtbit som just är fokuserade på redan stora techjättar alt techföretag som sitter

Stora techjättar är ju redan en del av RikaTillsammans portföljen (Ej fond).

Finns högst troligt representerade I fond/Aktiedelen.

Problemet är väll att man genom att gissa på att just tech kommer bli störe framöver, ökar risken rejält I sin portfölj då man får en övervikt där.
Själva strategin I RikaTillsammans portföljen går därför förenklat ut på att köpa allt. Då olika tillgångar går olika bra periodvis och över tid så behåller man dom länge.