Golden Butterfly

Är det möjligt att skapa en Golden Butterfly portfölj av samma fonder som RikaTillsammans-portföljen består av? Räcker det att ändra fördelningen enligt portföljen eller missar man något?

Skulle säga att det räcker med att ändra fördelningen. Såklart behöver du inte alla fonder som Jan använder, har aldrig förstått varför han gör det så svårt för sig.

 

Kan ju vara för att han vill att portföljen är belåningsbar och för att eliminera motpartsrisken genom diversifiering (olika emittenter).
Vilka fonder ska man plocka bort och vilka ska man behålla enligt dig?

En till faktor kan vara att beroende på val av bank så kanske du inte har alla alternativen att välja mellan.

Filip, fondbolag som fysiskt köper innehaven i portföljen med dina pengar medför väl ändå en i princip obefintlig motpartsrisk? Äger du t.ex. Länsförsäkringar Global Indexnära och Länsförsäkringar Bank går omkull så förlorar du inte dina pengar.

Vilka fonder som jag skulle ta bort? De dyraste som har stor överlappning med övriga fonder.

@Björn: Tror att en ETF får motsvara maximalt 20% av portföljen för att man ska kvalificeras för den billigaste låneräntan. Sen är det väl bra att t.ex dela in guldinnehavet i 2 st olika ETFer. Den ena har det guldet i Schweiz och den andra i London har jag för mig. Det är väl antagligen så Jan tänker kan jag tänka mig. När det gäller dom icke börshandlade fonderna kan jag hålla med om att det går att banta ner det till i princip 1-2 fonder (1 global, 1 svensk) men och andra sidan är det inte så mycket dyrare att ha fler om man nu känner för det. Ingen courtage på vanliga fonderna utan den enda skillnaden kan vara att någon är marginellt dyrare.