Guld hos LYSA?

Kommer vi få se en guld fond hos LYSA nån gång?

Sannolikt bättre att fråga LYSA

På deras senaste seminarium om val av fonder så framgick det att det inte lär hända snart i alla fall. På lång sikt (tror de att) aktier går bättre, dvs man bör ha aktier. På kort sikt vill man (enligt dem) ha låg risk och då svänger guld för mycket. Guld är också mer svårhandlat än räntefonder och aktiefonder, och tenderar att ha (mer) motparts/emittentrisk också. Typ så gick resonemanget.

Undvik LYSA … varför avstå från avkastning åt denna robot.

För att slippa fundera, slippa ombalansera, slippa välja fonder. Bara en enkel lösning det bara är att månadsspara in i, och som har stöd för automatiskt uttag av säg 4% per år, fast uttagen sker automatiskt per månad till ditt bankkonto. Helt enkelt köper man sig smidigheten. Precis som matkassen man får hemlevererad. Lite dyrare, men så mycket smidigare. Men det finns så klart alltid folk som tycker det här med att trixa och välja fonder är roligt, och därmed kan få det lika bra fast billigare. Precis som de som gillar att trängas på ICA (och därmed få det billigare än matkassen).

Grattis till dig som har kunskapen att göra det lika bra och intresset att hellre lägger några timmar då och då på detta och tycker det är värt det. Själv tjänar jag mer på att jobba den extra timmen än att handla på ICA eller på Avanza (även om jag ändå ibland handlar på både ICA och Avanza…)

Du har en poäng där. Innan man har väldigt mycket kapital har det mycket större betydelse att öka sitt sparande (genom att t.ex. jobba en timme extra) än att fintrimma sin strategi med någon tiondels procent.