Investera pengar från lägenhetsvinst

Hej! Jag har nyligen sålt en lägenhet och har nu en stor summa pengar att röra mig med. Då jag ska flytta utomlands kommer jag inte behöva köpa bostad inom närmsta 4-5 åren. Jag står inför alternativen att köpa en lägenhet utan lån och hyra ut, eller placera pengar i fonder. Är såklart mån om att låta pengarna växa över tid men det viktigaste är att jag inte gör något förhastat då jag känner ett ansvar gentemot dom personer vars livsverk jag nu har att göra med. Då jag inte är så bevandrad inom området gör det mig rätt stressad att fatta ett beslut, samtidigt som jag vill tänka själv och inte låta någon annan bestämma åt mig. Jag gillar ditt sätt att se på pengar och ekonomi, vilken skiljer sig en del från den jag är uppvuxen med och vänder mig därför till dig. Hur skulle du tänka i min sits?

Hej Wendela,

Hade jag vart i din sits och inte varit så värst insatt så hade jag investerat dessa pengar hos Lysa. Där har du ett enkelt och billigt alternativ som du kan känna dig trygg hos. Att köpa en fastighet och hyra ut är ingen dum ide, men det kräver mycket mer arbete om man jämför med att investera i fonder (speciellt genom en fondrobot).

//Drojn

Hej Wendela!

Läs gärna lite artiklar som Jan har skrivit, t.ex “Fyra-Hinkar-Strategin”, ett bra sätt att lägga upp din ekonomi för stabilitet och långsiktighet!