Kf barnspar - Nordnet eller avanza?

Jag har flera barn som jag har isk-sparande till. Insett att det är dumt eftersom jag helt tappar insyn dagen de fyller 18.

Jag funderar på att öppna kf i mitt namn, men med barnen som förmånstagare. Jag vill ha ett kf för varje barn och inte tillsammans, pga stora åldersskillnader. Så flera kf med andra ord.

Är Nordnet eller Avanza bäst? I ansökningarna ser det ut som att på Nordnet är huvudregeln att man söker för alla barn i en och samma kf, annars krävs att man fyller i pappersblankett, medan det är oklart på Avanza. Har jag förstått det rätt?

Hur funkar det sen med själva överlåtandet? Får barnet alla aktier och fonder på en gång, eller måste vi sälja av dem i kapitalförsäkringen?

Vad är era erfarenheter av de bägge nätmäklarna? Jag vill höra ris och ros, det här blir ju ett ganska stort beslut.

Kapitalförsäkringens tillgångar ägs av försäkringsbolaget så vid utbetalning säljs de och sen betalas försäkringsbeloppet ut till förmånstagare.

Tack för svar. Är det tekniskt möjligt att ha varsin kapitalförsäkring till varje barn? Åldersskillnaden är lite väl stor för att ha en enda gemensam…

Du bör kunna ha flera kapitalförsäkringar, men enklast är nog att fråga nordnet/avanza.

Ska också gå att överlåta hela kapitalförsäkringen, så att barnet får hela kontot så att säga.

Jag tror inte skillnaderna är så stora mellan dessa 2 banker. Kanske någon skillnad i fondutbud och kanske i funktioner på hemsidan för tex utbetalning månadsvis från försäkringen kan skilja. Annars hugget som stucket.

När man ska öppna kapitalförsäkring i Nordnet står det inte ett ord om att man kan göra det i ett barns namn, utan samtliga mina barn anges som förmånstagare. Jag vill ju öppna varsin, ett för varje barn, blir mest rättvist.

hur har ni andra gjort?

Det är bara att öppna flera och sätta ett barn som förmånstagare på varje.