Köpekontrakt bostadsrätt, vad betyder paragrafen juridisk

Hejghygffhgfgjfdfhgfddfghvcjvcxss

Det beror på vilken bank du har själv.

Nej. Har inget med avgift för säljarens lån att göra.

Däremot tar banken en avgift för att föra över pengar till säljaren. I det sammanhanget förbinder sig banken att se till att eventuella lån hos säljaren blir lösta. Din avgift till banken är därmed att se som en försäkringspremie. Inte speciellt roligt om en oseriös säljare belastar din bostad med lån, om du tror den är obelånad…

Att banken vill ha betalt för detta är helt rimligt. Däremot har vissa banker en förmåga att hugga upp sig rejält. I vissa fall flera tusen, vilket känns högt.

Belånar du din bostadsrätt slipper du avgiften. Då sköter långivande bank om detta med automatik.

Hfshjhhkhcvmnvccbnvcxvnbc

Säljarens lån måste ju lösas!!! De lånen skall ju du inte ta över.

Du missförstår nog meningen. Du kan läsa orden du citerar på följande sätt: I det fall en bank tar ut en avgift för att vara behjälplig med i förekommande fall lösen av säljarens lån, är parterna överens om att köparen ska betala denna.

Det sista ordet, ”denna”, syftar på bankens avgift inte lånet.

1 gillning

Hhggfdfhklkhhgdddfjkkgfdd

Lite svårtolkat faktiskt men jag tror att du har rätt. Vore orimligt annars.

Enligt avtalet du citerar är det ditt problem eftersom du är köparen. Hur vet du att det rör sig om flera tusen? Jag har aldrig hört talas om en sådan avgift. Notera att det inte rör sig om exempelvis ränteskillnadsersättning.

Fråga mäklaren om du är intresserad av att veta varför villkoret finns med.

Läs en gång till och försök förstå! Banken tar ut en avgift av dig för att föra över pengarna till säljaren och samtidigt se till att säljarens lån löses.

Det står INGENSTANS att du skall betala säljarens eventuella avgifter för förtidsinlösen

Texten handlar om din eventuella avgift som du åker på om du betalar kontant. Lånar du pengar i samband med köpet gäller texten inte dig överhuvudtaget.

1 gillning

Hhffjkjgfdhkljgfdfh

Ja, eftersom att du fått för dig att ordet avgift handlar om den tidigare ägarens lån, så det bra för din del att detta förtydligas att så inte är fallet.

Givetvis är det inte så, men uppenbarligen krävs detta i ditt fall.

Är det så att du lånar pengar kan avsnittet strykas helt.