Lifeplan-pensionsrådgivning

Jag har via mitt jobb tillgång till lifeplan som är en pensionsrådgivningstjänst.

Under en genomgång av lifplan med lifeplan gav de (naturligtvis) en mycket bra bild av tjänsten. De är oberoende och får sina intäkter från arbetsgivare eller personer som betala för tjänsten. De fokuserar på sparande med låga avgifter och med hänsyn till den personliga profilen. Det man får är endast en rekommendation man väljer själv om man sedan väljer att följa den eller ej.

Har någon här erfarenhet av eller mer koll på vad lifeplan är för företag?

Kan någon rekommendera tjänsten? Eller kanske tvärt om avråda från den?

Om det inte kostar dig något, gå dit och få ett förslag så ser du vad de erbjuder. Fundera, återkoppla här och sen kan man se om det är något att ha.

Jag har personligen ingen erfarenhet av dem. Jag har haft med Max Matthiessen att göra och de vill ofta sälja dyra krångliga fonder som inte presterar över tid.

Allt som inte har en billig global indexfond i grunden ska ifrågasättas.

Tack för ditt svar och tips!

Lifeplan inget vidare lyckades bättre själv med placeringarna. Onödigt dyrt

Lifeplan är ett bra företag och de har en bra tjänst. Den är knappast sämre men inte heller bättre än en bra fondrobot (som t.ex. Lysa eller Opti). Kanske inte lika enkel, men det behöver inte har nåt större praktiskt betydelse.

Du kan också spara själv på ISK hos Avanza eller Nordnet på egen hand. Det finns förslag på bra portföljer och billiga fonder på den här bloggen. Fördelen är att du får samma avkastning men utan några avgifter. Nackdelen är att det kan kanske vara lite krångligare, men det finns bra tumregler som gäller den ”personliga profilen” eller risknivån, dvs. förhållandet mellan andelen aktie- och räntefonder.

Lifeplan gör ett stort nummer av att vara oberoende, vilket är ett vackert ord men betyder egentligen bara att de har inga egna fonder.

Det finns många ungefär likvärda bra alternativ att välja mellan. Lifeplan är en av dem som man kan rekommendera.

Tack för ditt svar!

Ställer samma fråga till dig som till Indexpatronen. Hur vet man om man kan flytta tjänste pensionen till Avanza eller Nordnet? Hur går man praktiskt tillväga?

“Lifeplan gör ett stort nummer av att vara oberoende, vilket är ett vackert ord men betyder egentligen bara att de har inga egna fonder.”
Det betyder väl också att det inte får någon avans på försäljningen. Det betyder att jag inte behöver fundera på om de föreslår något som är bra för dem eller för mig.

Lifeplan är bra och fokuserar på bra billiga fonder och indexfonder. Det som känns enkelt är att de förfyller alla blanketter som du skickar in till respektive fondbolag.

Läste detta från en annan site på nätet:

http://www.smaspararguiden.se/jour/vad-tycker-ni-om-lifeplan/

Det verkar alltså som att Lifeplan inte är något som försöker skinna dig på avgifter.

Men jag hade, om möjlighet finns, skapat min tjänstepension hos t.ex. Avanza och bara placerat allt i Avanza Global.

Tack så mycket för att delade länken! Intressant!

En fråga “Om möjlighet finns, skapa tjänstepension hos tillexempel Avanza”. Vad av gör om jag kan flytta allt till avanza? Hur gör jag det?

Hej Rebecca!

Prata med din arbetsgivare, det är dom som styr din tjänstepension.