När Trump förlorar

Hej, skall man sälja alla aktier nu ifall man tror att Trump förlorar valet och wall street sjunker som en sten då ? Tacksam för åsikt från er som diskuterar liknande på ett intressant sätt i eran podd. Big fan by THE way . /Daniel i Vänersborg.

nej

Börsen är volatil och det är tuffa tider pga pandemin, men USA:s ekonomi fortsätter nog att gå bra oavsett vem som blir president.

Om du tror att Trump förlorar valet kan du titta på din portfölj och kanske börja minska andelen aktier och fonder som är dåliga för miljön. Men inget bråttom, du kan vänta tills vi vet vem som har vunnit.

Det vore förmodligen det bästa för börsen långsiktigt om vi får bort Trump. Han är inte klok, ljuger, skapar enorma ekonomiska klyftor, är rasist, sexist allt det där.

En stat måste ta hand om sina invånare, lyfta hela gruppen, inte bara en liten priviligerad elit.

Trump har gjort USA till ett u-land som är skadligt på sikt. Medelklassens köpkraft är kraftigt försvagad, vård och skola är så dyrt så att löntagaren blir ruinerad.

 

biden höjer skatterna för att ta tillbaka lite av den vinsten som har stulits av medelklassen. Förhoppningsvis repar dem sig som grupp igen och börjar överkonsumera så att vi här i Sverige med globalfonder kan tillgodogöra oss frukten av deras arbete

Jag blev förvånad i förra valet när Trump vann. Jag blev förvånad när britterna röstade för att lämna EU.

Storpolitiken är sällan rationell. I och med att jag inte klarar av att förutsäga resultat och konsekvenser så väljer jag en långsiktig strategi som inte försöker tajma politiken. Denna höst tar jag inget för givet.

Trumps uppgift är att värna amerikanska medborgare. Vilket han har gjort.
Därför är han hatad av globalisterna.
Innan corona hade betydligt fler amerikaner, än under Obama, ett arbete att gå till.

Börsen slog ATH flera gånger.

Han hindrade flera företag att flytta till lågprisländer. Behöll jobben på hemmaplan.

Han tog striden mot Kina. Vilket man borde gjort för länge sedan.

Han skapade fred i Syrien, mellan Israel och Förenade Arabemiraten, han fick tyst på Nord-Korea som länge hade hotat världen med kärnvapen.

Nu är han faktiskt nominerad till Nobels fredspris.

Ett pris som Obama fått. Trots att ingen presidentadministration tidigare sålt fler militära vapen än Obama. Obama stod även bakom hundratals drönarattacker.

I mångt och mycket är presidenterna marionetter. De agerar åt andra.

Trump är oberoende. Hans valrörelse sponsrades inte av JP Morgan och andra mäktiga intressenter. Därför kontrollerar de honom inte heller. Därav har vi sett fyra år av smutskastning.

Jag tror inte att jag har läst en enda positiv artikel under fyra år. Samtidigt läste jag inte en enda negativ artikel om Obama under åtta år…

Biden tror jag är sämre för börsen än Trump. Biden lär förövrigt inte sitta mandatperioden ut. Det pratas redan om vem som skall ersätta honom. Blir det någon som Sanders är det inte bra för börsklimatet.

 

Världen kan inte ha en president i USA som uppförs sig som en buffel, ljuger och helt saknar empati. Det spelar ingen roll vad han gjort som upplevs positivt för USA när han avvecklar allt internationellt samarbete för att gynna USA. Nej bort med den skitstöveln. Biden kanske är väl gammal men ett himmelrike för världen jämfört Twitterclownen.

Först och främst har naturligtvis Trump ett ansvar mot amerikanerna och sina väljare. Inte världen.

Hur tror du Kina kommer agera som ny stormakt?

Som tidigare presidenter har agerat med krig, oroshärdar, flyktingströmmar till följd, är ingen bra modell.

Bush och Obama lyckades göra hela Nordafrika och Mellanöstern instabilt.

Trump har uppnått det mesta han företagit sig. Både som finansman och politiker. Knappast en clown…

  1. Hur tror du att det går för USA om man inte kan begränsa den globala miljöpåverkan tex. Man kan inte agera med ögonbindel och bara se till sitt eget bästa. Det kallas egoism och inget vi ska lära ut till våra barn.
  2. Hur Kina kommer att agera påverkas inte av vem som är USA:s president. Dom är kapabla att agera självständigt oavsett vem som är USA:s president.
  3. Hur tidigare presidenter agerat är ingen smart jämförelse. Om man ska göra sådana jämförelser, vilket jag tycker är tveksamt, så måste det vara vid likvärdiga förhållanden. Det har det verkligen inte varit ens så nära nutid som när Obama var president.
  4. Om du tror att presidenten i USA är den som orsakat instabiliteten i Afrika och Mellanöstern har jag helt tappat förtroendet för dina synpunkter. Du har nog en del att läsa på!
  5. Jo han är en clown och en skymf för hela det politiska etablissemanget. Jag hoppas vi slipper se och höra den mannen, när nästa mandatperiod börjar.

Anledningen till att USA lämnade Parisavtalet var att Vita Huset ansåg det djupt orättvist och att miljontals arbetstillfällen i Amerika var hotade.

Avtalet gav Kina en enorm konkurrensfördel mot USA, då Kina helt felaktigt klassas som U-land. U-länder har inte alls samma krav på sig i som I-länder.

USA(ytterst presidenten) var ansvarig för invasionen av Irak och Afghanistan. Ansvarig för sönderbombandet av Libyen, där det nu råder inbördeskrig. USA stödde gerillan i Syrien. Man t.o.m utbildade Al-Qaida terrorister för att de skulle slåss mot Assads regering.

Anledning till angreppet på Libyen var att Gaddafi ville lämna petrodollarn som system.

Vinner Biden valet kan jag nästan garantera att Iran står på tur.

Trump lovade i sin valrörelse att amerikanska män och kvinnor inte skulle dö utomlands. Detta gillas naturligtvis inte av stridshökarna i Washington.

Ett ekonomiskt svagt USA gynnar Kina. Ett världsdominerande Kina är nog något som vi i västvärlden inte vill uppleva.

Kallar man förövrigt någon som uppnått det mesta här i världen för clown, så man nog undra vem som är clownen i rummet…

 

Som vanligt när man går ur börsen gäller att man måste har rätt två gånger, så att man även går in i marknaden igen vid rätt tillfälle.

Lyckades du förutse och utnyttja den V-formade återhämtningen som skedde i våras? Det var en av de kraftigaste och snyggaste V-formationerna i mannaminne.

Om det skulle visa sig att börsen går ner om Trump förlorar - och du lyckas sälja vid rätt tillfälle, återstår det delikata problemet att gå in i marknaden igen vid rätt tillfälle. Det är inte säkert att det blir någon snygg V-formation, utan i stället kan börsen flaxa hit och hit. Djupa nedgångar med ångest och förtvivlan, växelvis med plötsliga rusningar uppåt, varefter förhoppningarna åter krossas. Efter en plågsamt lång tid med brusiga börskurvor upptäcker man plötsligt att börsen faktiskt står högre än på många år, och då vågar man ju inte gå in på marknaden. Bäst att avvakta lite till. Och så har man missat flera årsavkastningar. Det är inte lätta att tajma marknaden.

Nej varför ska det vara lätt.

Alla kan ju inte bli vinnare. Bakom varje affär finns en annan köpare/säljare. Se det lite positivt istället för att måla fan på väggen.

Håll koll på vix. Hela raset kommer inte på en dag. Sälj 50 % när du bestämmer dig. Sälj återstående 50 % om det fortsätter rasa.

Att hela tiden tjata om att det är svårt att tajma marknaden blir ju väldigt trist.

Jag tror att om Biden vinner kommer ädelmetaller gå starkare om nu börsen går sämre på grund av att företagen går sämre med skattehöjningar men vinner trump går nog aktier bättre