Oro i Kina, behålla Swedbank Robur Access Asien?

Hej, läste att Usa tar ytterligare åtgärder mot Kina.

Även uppmanar företag att hitta alternativa länder än Kina. Deras val kan påverka andra länders/företags beslut om import/export.

Tankar:

  • Hur mycket kommer detta påverka denna fonden
  • Är det värt att fortsätta investera och hoppas på en "liten" nedgång bara för att sedan se en rejäl återhämtning
  • Bör man istället lägga de pengarna på en annan fond som går bra just nu och ev. Hoppa på Asien igen när det börjar bli harmoniskt igen.
Fråga: är fonden Swedbank Robur Access Asien något värt att fortsätta investera i?

Källa: https://www.di.se/live/trump-skruvar-upp-tonlaget-rejalt-borsen-faller-brant/

Mvh, Frredrik

Nu är den ju på rea ?‍♂️ Jag tänker att jag är inne i detta på lång sikt. Uppsidan ifall Kina utvecklar demokrati är enorm. Nedsidan på grund av Trump är begränsad i och med att andra länder kommer fortsätta handla med Kina.

Däremot kan det såklart finnas andra risker med Asien. Dels de andra länderna i Asien och dels att europeiska företag tittar på att flytta tillverkning till Europa. Men det är ju normal handel pch hela anledningen till att ha en diversifierad portfölj från första början.

Helt enig med Emil, “I’m in for the long run”.

Sedan så tycker jag inte att man ska ändra sin investeringsstrategi för att det börjar röra på sig lite, hitta din strategi och det upplägget/fördelningen du vill ha och kör sedan på den, om Kina har gått ned mer än andra marknader till årsskiftet så får du köra en ombalansering mot Kina som ger dig mer andelar i den marknaden.
Att hålla sig till sin strategi tycker jag är det viktigaste!

Jag tackar för svaren, bra att kunna ställa en fråga man funderat på ett tag.
Trevlig helg på er.