OSS - Omställningsstudiestöd, studera med lön

Vad tänker ni kring omställningsstudiestödet? Vad skulle ni vilja studera till?

Själv är jag senior IT specialist och skulle vilja göra något mindre teknikdrivet, mer människor.

2 gillningar

Jag har också jobbat inom IT, och studerar ekonomi för närvarande. Men tänker att jag inte kommer få ta del av detta då man inte kan påstå att det stärker min (redan starka) ställning på arbetsmarknaden.
Jag har inte sett någon mer detaljerad information än vad som står på länken om villkoren, men tolkar det som att man inte omfattas om man redan har en stark ställning på arbetsmarknaden. Men det skadar kanske inte att söka…

Jag har funderingar på detta. :blush: Jag har dubbla utbildningar, ingenjör och ekonom, men verkar inte vara konkurrenskraftig längre. Kanske pga hög ålder, eller något annat. :sweat_smile: Har sökt till sjuksköterskeprogrammet. :grimacing::grin:🫣:+1::sunny::sunflower:

Jag jobbar med människor och pedagogik och gillar det. Men ibland skulle det locka med uppgifter som inte är beroende av andras insats och som inte kräver att jag är på plats rent geografiskt. Så, möjligen ekonomi, för att det är intressant, men jag vet inte om jag skulle vilja jobba med det konstant.

Bartenderutbildning kanske, för att få till de där paraplydrinkarna som alla tror man ska dricka när man slutat jobba? :rofl:

2 gillningar

Klart det går dåligt, ingenjör och ekonomer är ju fiender.

Ingenjörer vill göra bra saker och tänker inte på kostnaden.
Ekonomer vill ha billigt även om resultatet blir dåligt. :wink:

2 gillningar

Haha… det förklarar nog varför jag känner mig lite splittrad ibland. :sweat_smile:

Eller som vi civilingenjörer i Industriell Ekonomi brukar uttrycka det: vi behövs som tolkar.

Vad är det här? Du får alltså betalt för att studera om jag förstår det rätt?

Kommer bli poppis i år och nästa tror jag. Ser faktiskt riktigt bra ut tycker jag, så att humankapital inte sitter låst utanför arbetsmarknaden.

  • Det är “bara” högst 44 veckor med bidraget, alltså runt ett läsår.
  • De beviljar bara ansökningarna “så länge pengarna räcker”. Frågan är då hur stora medel de får av riksdagen.
  • Det blir intressant att se hur subjektiva deras bedömningar av valda utbildningar och huruvida de kvalar in för omställningsstudiestöd kommer bli.