Överlåtit pengar för förvaltning. Nu får jag inte ut dem eller raka svar

Hej,
För en ganska lång tid sedan så fick jag via en bekant kontakt med dennes man som höll på att starta ett förvaltningsföretag inom krypto. Jag tyckte det lät lite kul och gick in med en stor del av lekhinken. De hade en avgift bara utifrån den vinst som gjordes. De verkade självsäkra och lite naiva men jag tänkte att de vet mer än jag gör. Vi upprättade förvaltningsavtal och pengarna fördes över. De började bygga upp så jag kunde logga in och se mina tillgångar men så när jag ville ha ut dem så började det strula. Det tog tid, saker måste fixas, pengar var frysta. Jag mailade dem någon gång i månaden och fick ibland svar och blev hänvisad vidare. Fick tillbaka 5000kr och trodde att resten var på väg då jag hade kontakt med en som utgav sig för att rensa upp efter andras misstag.

Jag har nu snart två år senare fortfarande inte fått ett rakt svar på vad som hände med mina pengar. Jag visste att det var hög risk och att jag kunde förlora det mesta. Men jag skulle vilja ha ett svar.

Finns det något jag kan göra eller kräva? Jag har ju avtalet med ett företag där VDn skrivit under men han svarar mig inte längre.

Rakt på sak: Polisanmäl. Betala inte en krona till oavsett vad de påstår.

2 gillningar

Du kan polisanmäla det men bedömer att dina chanser att få tillbaks något är nära noll, då du frivilligt gett ifrån dig pengar till vad som låter som en ohederlig aktör. Vad gjorde du för undersökning av företaget innan du gick in med dina pengar?

1 gillning

Det var inte din motpart som var naiv, det var du. Polisanmäl, även om det oftast är meningslöst. Se det som en dyrköpt läxa och gå vidare.

3 gillningar

De har aldrig bett om mer pengar och överlag inte betett sig som förväntat om de ville lura mig på pengarna. Kanske att de blev lurade i sin tur. Den som var min ingång i företaget blev sjukskriven och mådde inte så bra en period. Men kanske ska ta och polisanmäla ändå. Tur att det inte rörde sig om så stora summor.

Skönt att du tar det bra och inte låter det gräva ner dig. Dra nytta av erfarenheten för att undvika liknande i framtiden. :blush:

Ja, antingen ohederlig eller väldigt klantig aktör. Minns inte exakt men googlade företaget och vilka personer som var registrerade på det och lite sånt. Kollade en extra gång med personen som jag fick kontakt med via bekant att han kände de inblandade personerna personligen. Tror inte jag var naiv så mycket som att jag var lite girig och tänkte att ta stora risker med mindre summor kunde vara en bra strategi. Men det kanske mer blev onödiga risker som togs.

Ja, Risken att göra om samma misstag är nog mycket liten :slight_smile: . Men tror jag kan lära mig att känna igen en lite girig känsla som jag fick när jag ville passa på, den kanske kan dyka upp i fler sammanhang framöver. Men intressant också med det skamfyllda i att ha gjort en så dålig affär. Skönt att det inte var mer allvarligt.

Ett tips för framtiden. Det är jättevanligt att folk som blivit bedragna blir kontaktade av en advokat vars firma specialiserat sig på att driva in skulder och få tillbaka pengar av bedragare för en avgift. Grejen är bara att det är antagligen samma personer, eller så har dina uppgifter sålts på svarta marknaden. Finns stora databaser för just sådant. Fool me once, fool me twice… :person_facepalming:.

Speciellt vanligt med kryptoinvesteringar tydligen. Så keep the guard up :slight_smile:

1 gillning