Rimlig kostnad för redovisning för enmansbolag

Hej!
Först och främst tack för en fantastisk hemsida! Mycket inspirerande.
Så till min fråga: Jag driver ett enmansbolag (aktiebolag) och tar hjälp med redovisning från en redovisningskonsult. Jag har hjälp med löpande bokföring som består av max fem kundfakturor och fem leverantörsfakturor per månad, lön och bokslut/årsredovisning/deklaration. Vad är en rimlig årskostnad för denna tjänst? Jag har funderat på att börja göra den löpande bokföringen själv digitalt för att få ned kostnaden. Vad borde jag genom att göra detta kunna få ned årskostnaden till?

Förtydligande: Det är endast företagets deklaration som jag får hjälp med, inte den privata.

Svårt eller omöjligt att svara på, när man inte har hela bakgrunden. Du har kanske haft många frågor när du startar upp företaget, och den tid som det tar faktureras givetvis.

Precis som i andra sammanhang: Tag in offert från flera olika aktörer!

Större byråer har en tendens att ta bra betalt. Kompetensen är hög men du har inget behov att ha en samtalspartner som är duktig på koncernredovisning. Tag gärna därför en mindre aktör.

Det är alltid svårt att byta gamla kontakter allt från bank till frisörer men ibland får man bita ihop.

Tack för svar! Mitt företag är väldigt enkelt, det har varit enstaka timmar i konsultation för uppstart (fyra-fem kanske) under året men nu är det bara det löpande, varje månad är en upprepning av den föregående i princip. Jag jobbar i konsultformat. Jag mailar över max tio underlag varje månad som ska bokföras och de rapporterar lön till Skatteverket. Sedan blir det enstaka korta kontakter under året samt bokslut/årsredovisning/deklaration för företaget. Det kommer att landa på cirka 45.000-50.000 kr för ett år. Min magkänsla säger att det finns mer prisvärda alternativ. Om man inte har några kontakter alls i redovisningsbranshcen - hur går man tillväga för att hitta en trygg redovisningshjälp? Jag söker en noggrann, pålitlig och bra person i Stockholmsområdet.

Hej Linnéa,

Jag bytte från PWC till BakerTilly och halverade min kostnad, så du bör absolut begära in fler offerter. I övrigt håller jag med Nestor.

Hej igen,

Det låter väldigt dyrt. Jag använde en tjänst som hette speedledger kostade ett par hundralappar i månaden men då gjorde jag “grovjobbet” vilket bara var o klicka in vad utgiften/inkomsten var för nått och sedan gav jag det till min revisor.

Vet att de numera också har bokslut för 7000 ex moms.

https://www.speedledger.se/pris-bestall/#speedledger-bokslut

Lycka till!