Säkra upp barnsparandet i händelse av förälders död

Hej!

Jag sparar till barnen i en kapitalförsäkring med barnen som förmånstagare. Men nu har jag börjat fundera -om jag avlider, blir pengarna barnens med en förmyndare/god man som ska sköta ekonomin, eller får min make (och barnens pappa) rodda det hela? Hade ju inte tänkt att nån okänd skulle få inflytande…

Min nästa fråga gäller att jag gärna skulle byta till en Lysa fondrobot istället, men då blir det ju investeringssparkonto - i mitt namn. Funderar nu på om vi ändå kan lösa detta minst lika bra med investeringssparkonto och testamente? (Min man har särkullbarn, så vi måste se till att pengar i mitt namn endast går till våra gemensamma barn och inte hamnar hos hans andra barn om jag dör först) Min man är hyfsat ointresserad så en robot skulle också vara perfekt för honom om jag är borta.

Alltså -hur är bästa sättet att se till att en förälder får bestämma över pengar som ska hamna hos barnen i slutändan.

Tror det finns en bra artikel om detta på denna blogg.

Fritt ur minnet därifrån så är kapitalet under ~350.000 kr så får föräldern rodda barnens ekonomi. Har barnen större tillgångar så kommer någon slags överförmyndare in.

Är det mer pengar per barn kanske en kapitalförsäkring med maken som förmånstagare är bäst? Dör du före maken så får han pengarna och kan sätta in på en ny kapitalförsäkring med barnet/ eller annan vårdnadshavare som förmånstagare.

Korrekt, här är länken:

https://rikatillsammans.se/barnsparar-du-i-barnens-namn-har-du-anmalt-det-till-kommunen/