Skandiabanken - billigaste vardagsbanken?

Hej!

Jag har kikat runt lite bland bankerna och tycks kommit fram till att Skandiabanken erbjuder gratis konto/swish (inkl interntbetalningar m.m.) och bankid(?). Kompletterar man detta med Revolut och ett gratis kreditkort borde man lösa vardagsekonomin till en summa av noll kronor. Annars får någon gärna rätta mig om jag missat något!

Någon som har Skandiabanken och skulle kunna rekomendera dem? Funkar deras app bra, etc? Utlandsbetalningar till revolut?

 

Man kan bara (vad jag kunde se i alla fall när jag provade och frågade kundtjänst) överföra till Revolut i Euro på Skandiabanken, så det tillkommer en växlingsavgift.

Aha! Det var en ganska stor nackdel. Tack för infon!

Jag gjorde precis samma uträkning för att få till “zero cost banking” för ca ett och ett halvt år sedan och kom till ungefär samma slutsats.
Skandiabanken för att betala räkningar, hatera överföringar/swish, bank-id och autogiron. Kreditkort, avanza samt ett högräntebankkonto hos nischbank för allt det andra. Funkar super!

Jag tycker appen funkar bra, även om det finns lite fler funktioner på hemsidan. Enda nackdelarna jag kommit på är att det är svårt att särskilja kommande återkommande överföringar, samt att appen fungerade dåligt när jag hade flera konton för det gick inte att välja vilket som skulle visas på framsidan (eventuellt kan det vara fixat nu). Småsaker på det stora hela, jämfört med vissa andra bank-appar.

De gånger jag behövt komma i kontakt med dem så har det varit smidigt att få hjälp, speciellt bra tycker jag deras chatt är. Skickar aldrig pengar utomlands, så kan inte kommentera det. De gånger jag behövt ta emot utländska pengar har det gått bra!

Slutsats: Rekommenderar upplägget!

Stora bankar i Sverige tar ett fast belopp för att ta emot utländska pengar. Hur mycket Revolt har dragit när de utländska pengarna satt in i ditt konto?

Efter att ha granskat Länsförsäkringars prislista (https://www.lansforsakringar.se/globalassets/aa-global/dokument/prislistor/08198-prislista-privat.pdf) lite närmare verkar det kunna gå att komma undan med noll kr i avgift även där.

Fördelen där verkar vara att utlandsbetalningar/utlandsinbetalningar kostar inget om de sker i SEK (vilket är möjligt genom revolut) om jag lyckats tolka alla asterisker korrekt.

Jag har redan en del (positiv) erfarenhet av deras app/hemsidan (genom tjänstepension och försäkringar). Detta kanske är ytterliggare ett alternativ till Skandiabanken.