Skillnad mellan LF och Avanzas egna fonder

Hej,

Jag undrar om det spelar någon roll om man sparar i Avanza global eller Länsförsäkrinar global indexnära? samt om det spelar någon roll mellan Länsförsäkringar tillväxtmarknad indexnära och Avanzas nya fond emerging markets? Är de likvärdiga förutom avgiften?

Med tanke på fondinnehav är de likvärdiga och i princip identiska. De följer samma index och har samma avkastning. Skillnaden är att LF indexnära-fonder har lite starkare hållbarhetsprofil, dvs. de har avvikit från index genom att byta de värsta boven med fossila bränslen till miljövänligare företag. (Det är också därför de bytte namn från indexfond till indexnära).

Avanza Emerging Markets ingår i Avanzas superlån, men det gör inte Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära. Både Avanza Global och Länsförsäkringar Global Indexnära ingår dock i superlånet.

Det tar längre tid för Avanza Global än Länsförsäkringar Global Indexnära att synas på kontot vid försäljning. Det tar längre tid för Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära än Avanza Emerging Markets att synas på kontot vid försäljning.

Du bör kunna flytta dina LF-fonder till ett annat ISK utanför Avanza den dag du känner för det, men den lär inte fungera med Avanzas fonder eftersom de är unika för Avanza.

Man kanbyta Avanza fonder till någon annan fond på 4 dagar ochsedan flytta till någon annan bank! Vad är problemet? Man ska välja billigast just nu. Den dag manvill flytta enkellt byta till något annst.
Mvh. Jack