Snabb råd för Amerikansk medborgare

Som jag har skrivit tidigare så fick jag feeling och började månadspara i Handelsbanken USA Index Criteria. Har bara lagt in 500kr så länge men har den inställd på 500kr/månad. Jag har fått råd av en kunnig Amerikansk advokat att inte investera i svenska börsen pga PFIC och att hålla mig till “Investment Bolag Stocks” but jag har precis börjat läsa på bloggen och spara ihop till bufferten medans jag fördjupa mina kunskaper. Jag tänker stoppa fondköpet så länge och kollar upp andra options som till exempel att använda en fondrobot i USA men det känns ännu krångligare eftersom jag har varken adress, eller telefonnummer i staterna. I nuläget har jag inte ens en bankkonto men hoppas har det åtgärdat snart. Jag har precis börjat göra mina egen deklaration för IRS och det är så invecklat redan som det är, plus att det låter som att jag kommer betala högre skatt på kapitalvinst ifall jag köper i sverige.

Förlåt, jag är väldig grön och förstå mig inte tillräckligt mycket på allt det här för att veta vad som är bäst. Finns det andra bland kommuniten som har haft samma problematik och hur har de löst det? Kan jag låta de 500kr sitter kvar på index fonden eller borde jag ta ut de direkt? Förlorar jag någonting på det?

Sorry, men alla insikter är välkommen. Vill nämna att jag inte har helt ignorerat tips att byta till en global index fond istället för USA men har inte riktigt hunnit än. Som sagt, jag vill gärna förstå vad jag håller på med på riktigt.