Spara

I den rådande situation med sjunkande räntor,ökande arbetslöshet och deflation i sikte vilka sparformer är den bästa aktier,obligationer,guld eller cash?

Hej Norbert!

Vid kriser så brukar en blandning mellan tillgångar vara en bra uppsättning, speciellt tillgångar som ger en ett passivt kassaflöde så som fastigheter som man hyr ut eller aktier som delar ut pengar, visst kan man få problem med belåning i en fastighet och bolag kan sluta ge ut pengar så därav en bra mix mellan olika tillgångar.

Deflation så är cash bra, inflation så är andra tillgångar bra.

Hej.

Kriser kommer och går. Dagens kris och sjunkande ränta kan knappast påvärka din långsiktig investering i aktier som har funkat bäst historisk. Kortsiktigt är det sparkonto som fungerar utmärkt. Riktigt smidigt upplägg. Långsiktigt 100% Global index. Kortsiktigt sparkonto.

Mvh.jack

Det fungerar alldeles utmärkt att sprida ut det om du så önskar. Jag har det mesta i en globalfond hos min bank för långsiktigt spar, men använder också Nordnet och Avanza för deras robotjänster och ETF’er bara för att sprida sig lite :slight_smile:

Tack för svaret men vad tycker ni om SPP obligation fond som har lågt risk och kan ge bättre avkastning än ett sparkonto annars är det globala indexfonder som gäller.

Att ha pengar i räntefonder istället för ett sparkonto när det gäller buffert är inget jag vill rekommendera.
Buffert ska finnas där för att snabbt kunna användas och som vi nu har blivit vetande av är att räntefonder kan stänga för uttag, är det värt risken att låsa inne kapital i en fond för att eventuellt kanske avkasta en liten procent mer?