SPP Aktiefond Global eller DNB global indeks

Står och velar mellan dessa två indexfonder.

Den ena följer ett väldigt brett globalt index inklusive Tillväxtmarknader & Asien (SPP aktiefond Global) med 0,33% i total avgift, den andra (DNB Global indeks) följer ett relativt smalt globalt index där bara utvecklade marknader ingår 0,23% i avgift.

Värt att nämna är att DNB handlas i NOK så en viss spread sker vid köp av fonden, dessutom så är man beroende av hur den norska kronan samt norsk skattelagstiftning. Dessutom så betalar fonden 30% skatt på sina utdelningar på amerikanska aktier då deras säte ligger i Norge.

SPP handlas i SEK och har sitt säte i Sverige vilket innebär att de endast skattar 15% på sina utdelningar på de Amerikanska innehaven. Dessutom så är den betydligt bredare (ca 400-500 fler aktier) vilket sprider riskerna något ytterligare och dessutom så slipper man ombalansera då den redan innehåller Tillväxtmarknader/Asien.

Så nu till min fråga, vilken utav dessa fonder bör man månadspara i?

Jag har hälften i Länsförsäkringar Globalfond index och hälften i SPP Globalfond index, just för att SPP har lite mer tillväxtländer och jag ville ha del i det. Har ingen renodlad fond för tillväxtländer, förutom Robur Access Asien, som ju har endast den regionen.

Både Avanza och Nordnet har en valutaväxlingsavgift på 0,25% Undvik om möjligt fonder som handlas i annan valuta.

Det blir ju lite billigare att kombinera t.ex. LF Global indexnära och LF tillväxtmarknad indexnära jämfört SPP fonden.
Men bekvämlighet är ju också värt något.

LF Global Indexnära har en total avgift på 0,22% och LF tillväxtmarknad en total avgift på 0,5%.
Skulle säga att skillnaden är minimal jämfört med SPP Aktiefond Global med en total avgift på 0,33%.
Dessutom så slipper du ombalansera och hålla på att försöka förutspå världsmarknaden då indexet uppdateras varje år efter rådande världsmarknad.

Fel av mig. Växlingsavgiften är 0,5%

Hej!
Sparar mycket i dnb global indeks. Vad jag då förstår betalar vi mer i skatt i dnb global jämfört med ex Länsförsäkringar global index trots att båda två är via ett ISK konto?
Vänlig hälsning!