The Great Reset

Hej!

Undrar om någon vet vad “the great economic reset” kommer att innebära för vanliga småsparare.

/Filippa

”The great reset” kommer att leda till att vi får ett grönt, hållbart och jämlikt samhälle och det bådar gott för oss småsparare. Men man ska inte tro att makteliten, överklassen och kapitalismen kommer bara att vifta med en vit flagga och kapitulera frivilligt. Nej, de vill försvara och skydda reset-knappen till varje pris, även med militära medel om behövs. Med sina liv och till sista man. Många hårda, långa strider kommer att bekämpas och mycket blod kommer att gå till spillo. Tyvärr. Men det är mycket stora värden, värderingar, som står på spel.

Det är inte svårt att förutsäga att ekonomiskt kommer det att bli turbulenta tider framöver innan vi får det (förhoppningsvis) bra igen. Många har redan börjar hamstra guld och silver i väntan på det oundvikliga - man kan se hur priserna har stigit på sistone. Och kampen är bara i sin början.

Så frustrerande att folk verkligen tror detta leder till något gott. Det är dags att vakna, detta är ingen tillfällighet. Allt är planerat sedan länge, och är ett av dom stora stegen mot new world order.

Mycket intressant och aktuellt ämne.

Gemene man verkar inte ha någon uppfattning om hur illa ställt det är med världsekonomin.

Följer man gammelmedia så verkar det enda problemet vara Trump (i viss mån SD).

Får vi bara bort Trump kommer allt att bli bra.

Vad kommer att hända med våra investeringar(undantaget guld och silver)? Kommer värdet på världens börser raderas med 70-80 % ?

Kommer dollarn att kollapsa?

Hur förbereder man sig investeringsmässigt?

Hade gärna sett Jan göra ett avsnitt om olika tänkbara scenarion.

 

Det här skulle vara fruktansvärt för äldre(som inte har tagit ut sina pengar), samt alla oss småsparare, då även våra pengar försvinner under the great economic reset.

Kan tänka mig att börsen är mer viktig för oss. Dom rika har pengar på börsen, fast dom har också mycket i kontanter.

Vi småsparare har mindre i kontanter och mer på börsen.

Utan att vara expert på ämnet så verkar ju the great reset vara något som drivs av många i den sk “makteliten”. Syftet är väl eg inte att omfördela resurser mellan människor utan att ändra på vårt ekonomiska system från att vara tillväxtdrivet till något mer hållbart.

Det finns en intressant artikel av Erik Plahte som belyser tankegångarna:

Den stora omstarten - del 1
https://translate.google.com/translate?sl=no&tl=sv&u=https%3A%2F%2Fsteigan.no%2F2020%2F07%2Fthe-great-reset-den-store-omstarten-del-1%2F

Den stora omstarten - del 2
https://www.globalpolitics.se/den-stora-omstarten-efter-coronapandemin-ar-the-great-reset-fran-world-economic-forum-losningendel-2/

Jag kan rekommendera den här videon av George Gammon för er som undrar vad “The Great Reset” är och vilka den är till för att gynna.
https://www.youtube.com/watch?v=1xO723gH7Go