Två fondrobotar - onödigt?

Tjenare!

 

Ett kort råd skulle jag vilja ha :slight_smile:

Jag brukar spara runt 3000 kronor i månaden för pensionen, framtiden eller vad som nu kan tänkas ske. För att det är bra att spara helt enkelt.

Hälften får till Lysa och det funkar ju som en dröm. Passar mig perfekt.

Resten brukar jag slänga in på Avanza och där sprider jag mellan Avanza Global, Spiltans Investmentbolag och Swedbanks Access. Jag tycker det är kul att blanda lite.

Sen har jag även Avanza Auto där på några hundringar i månaden mest för att testa gentemot Lysa.

Min fråga är:

Är det totalt onödigt att köra detta system? Är Avanza Auto onödig? Borde jag lägga mer pengar till Lysa istället?

Hur hade ni gjort?

 

/ Tack!

Skit i Avanza och sätt in mer i lysa. Totalt onödigt att ha två fondrobotar. Dessutom är avanzas robot dyrare änn lysas.

Tack för svar! Kanske borde sälja rubbet i Auto och fördela på resterande fonder istället?

Två robotar fungerar utmärkt tycker jag. Man har kanske olika målspar för vad som komma skall och ett långt Spar som inte ska nallas på. Sen får du avgöra själv om du tycker att du orkar hålla på med allt finlir själv. Om svaret är Ja, då kanske en avgift på 0,55% är hög. Fundera på vad din tidshorisont ligger på och allt därtill.

Jag är en av dom som har flyttat över mycket till Avanza auto. Har varit en inbiten sparare länge som prompt ska göra allt själv, idag ligger ändå avgiften på en klart godkänd nivå i min mening. Ett perfekt sätt för mig att fortsätta spara och glömma bort portföljen. Jag är en person som tycker det är roligare att göra annat än att pilla på portföljen med jämna mellanrum :slight_smile:

Nej, det du ska göra är att investera mer i lysa.

Finns inga rätt eller fel här.

Tänker du investera allt i Lysa så ska du vara fullt medveten om avgiften och hur dom fördelar dina pengar runt om i världen.
Det kanske inte följer hur du själv vill investera och då inte är aktuellt?

Jag tycker det är bra att du testar lite olika och ser vad du gillar bäst, då lär du dig mer också därtill!