Vänta med att investera tills handelskriget har lugnat sig?

Har ärvt en del pengar och har funderat på hur och vart jag skall investera dem…
…sedan hände detta med Trump och ett eventuellt globalt handelskrig… lägger inte in några politiska åsikter - utan undrar hur ni tror det påverkar vårt sparande generellt (index, räntor, fonder, aktier…) ?

Ingen (inte ens Trump) vet hur det kommer bli med detta ev. handelskrig.
Däremot så kan man vara säker på att efter oron om handelskrig, så kommer en ny oro att ta vid.

Det är alltid något orosmoment på börshorisonten.
Det som verkligen bör avgöra är hur din egen sparplan ser ut. Är den långsiktig så spelar denna oro ingen större roll.

Håller med Mats. Detta är bara brus på lite sikt (som man ju bör ha om man investerar på börsen). Skulle du vänta tills det som DI för dagen blåser upp har blåst över kommer du aldrig kunna investera.

Hej!

Håller med ovanstående kommentatorer. Vi kan spekulera men vi kan inte veta vad som kommer hända, så är det pengar du inte behöver inom en snart framtid utan kan låta växa i flera år så kan du strunta i tankar på handelskrig och sådant som talar om just nu. Kan tipsa om detta blogginlägg, det där med att försöka timea marknaden är det många som försöker, frågan är hur många som lyckas…?

Hälsningar
Elin

Om du ärvt en stor summa pengar skulle jag rekommendera att du investerar långsamt. Risken för en stor krasch är just nu större än vanligt. Jag rekommenderar att gå in långsamt i börsen just nu. Kanske sikta på att bli fullt investerad på 2-3 år för att få en riskspridning…

Skulle inte vara så säker på att risken för en större krasch är större än vanligt. Poängen är att det inte går att förutsäga. Kanske den kommer om 3 år, precis när du har investerat klart? Ingen vet…