Värdeutveckling portfölj vid byte av fonder

Hej!

Har ett ISK-konto på Avanza, och funderar på hur värdeutvecklingen på portföljen påverkas när jag byter fonder.

Bytte ex nyligen från Avanza Zero till SEB Sverige Indexfond. Säg ex att värdet på Avanza Zero hade gått upp med 10 % från 10 000 SEK till 11 000 SEK. När jag nu bytt till SEB-fonden blir ju inköpet på just den fonden 11 000 SEK. Säg då ex att värdet på SEB-fonden går ner till 10 500 SEK, det ser ju då ut som att jag tappat ett visst antal % mot vad jag köpt in för men i själva verkat har jag ju gått + 500 SEK. Detta är ju när jag kollar under “Kontoöversikt” och “Avkastning %”.

Jag förstår ju att jag inte tappat pengar men rent statistiskt ser det ju ut som det i min portfölj. Kan man kolla detta på något annat sätt så att man ser hur mycket pengar jag investerat och sen vad utvecklingen blivit därifrån?

 

Tack på förhand!

Hej!

Ska se om jag uppfattat frågan rätt.

På SEB Sverige Indexfond ligger du minus 500kr och att det står är korrekt för just den fonden. På Avanza finns “utveckling i år” och det räknar allt så att säga. Jag kollade på min egen depå hos dem och hade svårt att finna utveckling från start, vilket jag uppfattar som är det du önskar se. För sådana detaljer rekommenderar jag att ringa kundtjänst och fråga ifall det är tillgängligt, det är inget jag finner på egen hand.

Hälsningar
Elin

Du får väl föra ett excelblad på de insättningar som du gör.
Att begära att Avanza skall ha koll på allt är att begära för mycket.