Vilken buffertstorlek som egen företagare?

Jag driver eget AB sedan några år och affärerna går bra. jag har dock bara en kund men en hittills stabil och trygg sådan. För 1 1/2 år sedan började jag med 4-hinkar-strategin och antog Jans råd om att ha en buffert som täcker ca 12 månaders utgifter, den bufferten finns nu säkrad.

Ni andra egen företagare där ute, hur ser ni på er bufferthink? Exempelvis så har man ju inte rätt till A-kassa om inte bolaget avveklas eller blir vilande och vid lågkonjuktur kan det iaf i min branch (fordonsbranchen) ta ett tag innan den hämtar sig igen.

Hela min bufferthink sitter på ett sparkonto hos Avanza, men det är samtdigt ett stort belopp som jag hellre hade sett aktiverades lite mer, därav min osäkerhet kring hur jag skall tänka kring storleken på bufferthinken som just egen företagare. Jag bor i hyresrätt och har inga andra lån och går bolaget fortsatt bra så kan jag fortsätta med en bra aktieutdelning framöver också.

Vore tacksam för era erfarenheter och input.

/Mikaela

Jag är egenkonsult med ett uppdrag , dvs en kund. För mig tänker jag mig att i värsta fall tar jag anställning igen och har AB:et vilande. Har aldrig varit med i fack eller a-kassa, tänker mig att jag har tjänat rätt bra på det genom åren.

Jag kör nu en egen ”räntetrippel” (spiltan räntefond / högräntefond/prior idea) sista fonden är ju inte en räntefond Men grym riskjusterad avkastning. De fonderna har jag på depå för att kunna ha vid sämre tider. Sedan har jag pensionssparandet i en KF. Just nu sparar jag inget mer i trippeln då den tänker hyfsat lång semester vid arbetslöshet.

vet inte om det hjälpte… Mycket på sparkontot är väl bra att ha, allt för att slippa ha en chef igen kan ju inte vara dåligt.

Tack Dave för din input! Jag tänker också att worst case scenario är en traditionell anställning, men vid lågkonjuktur kan även det blir tufft. Intressant med din räntetrippel, skall se om jag kan ha något liknande.