Barnspar - allt på lysa.se

Hej!

tack för en fantastisk blogg, äntligen någon som gör det intressant och kul med privatekonomi och inte bara ångest.

Jag har läst mycket om barnportföljer på bloggen då vi ska komma igång med sparande till vår bebis. Vi vill ha en så automatiserad lösning som möjligt för att undvika misstag och frustration. Det vi tänker är att sätta upp sparandet hos lysa.se med en mix på 90/10; investeringshorisont är 18-20 år och vi kommer att minst föra in barnbidraget.

är detta en bra setup? Synpunkter mottages gärna, tack för hjälpen

Varför skulle Lysa vara bättre än att investera i LF Global index fond 100% långsiktigt? Du betalar dubbel avg? Global index sköter sig själv. Går även stt kombineraen med Avanza Zero eller Nordnet Superfonden Sverige 0 kr i avg. Sköter sig själv med. Det är bara att krångla till det med Lysa eller allt annat. Att spara10% i räntefond långsiktigt gör dig inte mindre ledsen om det blir ras märks knappt. Va lugn och köp själv Global inx 70% och 30% Gratis Sverige inx och kör så. Automatisk köp i Isk utan att krångla till det. Mvh.jacke77

Mvh

Hej Martin!

Det låter som en bra plan, 90/10 på lång horisont. Inget direkt att påpeka där!
Har inte själv använt mig av Lysa, men vet att många andra uppskattar produkten väldigt mycket.

Hälsningar
Elin

Hek Martin!

Hur slutade det för er? Blev det Lysa, eller gjorde ni på annat sätt?

Lysa kommer också sköta sig självt, bara att sätta in pengar varje månad. Det är nog det enda sparandet, birtsett från sparkonto, som är set-and-forget om man har mer än en fond.

Jag går själv i valet och kvalet om jag ska hoppa över till Lysa helt eller ligga kvar med mina olika indexfonder.

Å andra sidan; Jacke77 har en poäng i LF Global Indexnära. Kör man den 100% så sköter den sig också själv.

/Fredrik

Ser två fördelar med Lysa mot att investera direkt i fonder:

  1. Du måste själv vikta om om du väljer att investera direkt i fonder - går börsen ner 30% så ska du sälja delar av dina räntefonder och köpa aktiefonder för att fortsätta ha 90/10 - kommer du att göra det?
  2. Du måste hålla koll på om avgiften/inriktningen ändras för fonden du investerat i - rätt vad det är så läggs LF Global Indexnära ut och blir istället “LF Aktiv Global” med 1.5% i förvaltningsavgift.

Lysas affärsidé bygger att stå på kundens sida så de “lovar” att de inte ska göra som 2 ovan, dock finns det såklart en risk att Swedbank köper Lysa och placerar om allt i “Robur Kapitalinvest” med hög avgift och dålig avkastning.