Behålla eller byta ut mina fonder?

Hej jag är en kille på 20 år som börjat intressera mig inom fonder/aktier osv den senaste tiden. Jag har tre fonder som mina föräldrar har sparat i sen jag var liten, men skulle vilja ha tips från någon mer kunnig om det är nått ha kvar eller om jag ska byta dom till nått annat. Dom tre fonderna är :

Swedbank Robur All. Komplett

Swedbank Robur Kapitalinvest

Swedbank Robur Access Mix.

Sen har jag själv öppnat ett ISK konto där jag sparar i Swedbank Robur Access USA.

Du behöver inte byta ut dina nuvarande fondbesparningar, men skulle säga att du tjänar i längden på att byta till de mindre aktörerna, kanske LYSA?
Annars finns ju Avanza och Nordnet.

Hej!

Det fonderna du nämner har höga avgifter och det kan då enligt denna bloggs filosofi finnas bättre alternativ. T.ex. skriver Jan att en fond helst inte ska ha över 0,40% förvaltningavgift, Swedbank Robur All. Komplett har 1,25%, Swedbank Robur Kapitalinvest 1,25%.Swedbank Robur Access Mix har en lägre avgift 0,20% MEN då är det en blandfond. 50% räntor och 50% aktier, bättre att själv fördela mellan aktie- och räntefonder än att ha blandfond.

I längden “äter” avgifterna upp den vinst man får och man kan få bättre resultat på annat håll, så du kan titta på exempelvis Globala Barnportföljen om du har en lång sparhorisont. I det länkade inlägget ges förslag på fondfördelning.

Länkar även till detta inlägg, om hur höga avgifter kostar mycket i längden.

Hälsningar
Elin

Du kan köpa 100% Swedbank Acxess Global och låta det vara långsiktigt. Smidigt och bra utan krångel. Du behöver inte byta bank eller betala dubbel avgift hos Lysa. Mvh.jacke77