BRF årsredovisning

Hej och tack för en bra blogg och mycket intressant läsning.

 

Om man får önska så skulle jag vilja se ett program där ni hjälper oss att tolka en årsredovisning för en BRF. Jag vill gärna förstå vad min förening pysslar med, men jag kan helt ärligt säga att nästan hela årsredovisningen flyger mig över huvudet.

Styrelsen själv påstår att vi har en mycket god ekonomi. Nu vill man göra investeringar för runt en miljon kr. Vilket utslaget landar på runt 3000kr/ lägenhet. Och denna summan vill man låna upp på 5-10 år. Kanske är rimligt med låga räntor. Men låna 3000kr på 10 år låter ganska konstigt i mina öron.

Skulle jag också gärna se!

Men fram tills dess skulle jag rekommendera följande sida som jag tycker är bra:

http://www.borattupplysning.se/wp_brskola/rantekostnader/

Se över deras 3 beräkningstips så kan du få en uppfattning om hur din förening mår. Hade varit bäst att göra de före köp men bättre sent än aldrig :slight_smile: Utifrån dessa relativt enkla beräkningar kan du få en uppfattning vilket skick föreningen är i och sedan kanske även påverka för en förändring så ni får en mer välmående förening i framtiden.

Vill tipsa om att på ditt bibliotek låna boken “Tio tusen miljarder” av Tino Sanandaji. I boken skriver han bland annat på vad man ska titta på när det gäller bostadsrättsföreningars ekonomi.