Bygga industrilokal med kompanjon

Hej

Vi är 3 st som vill starta ett bolag för att sedan köpa tomt & bygga en fastighet i detta och driva det som ett företag.

Vi har hyresgäst klart på långtidskontrakt

Vi har funderat på olika upplägg för att kunna få ut pengar direkt i handen utan att skatta bort allt men det verkar vara svårt?

Om vi förstått det rätt så går det inte att ta ut någon vidare utdelning pga antalet anställda och vid en framtida försäljning av bolaget (ink fastighet&tomt) så blir det skatt på ev. vinst eftersom vi är privatpersoner så känns som om det inte finns ekonomi i detta .

En av oss har byggföretag och tanken är att han ska bygga fastigheten med sitt bolag.

kan vi uttnyttja detta på något vis?

Våran fråga är om vi kan lägga upp allt på något annat sätt? så man slipper återinvestera vinst i nya projekt och istället få ut det i pengar på årsbasis med “normal skatt” .

 

“Skatta bort allt” var har du fått detta ifrån? Som företagare har man oftast en bättre skattesits än en löntagare.

Är du anställd betalar arbetsgivaren först cirka 31 procent i arbetsgivaravgift. Ligger du under 420000 i lön betalar du oftast runt 30 procent i skatt. På belopp över 42000 tillkommer 20 procent statlig skatt. Ursäkta de ungefärliga beloppen, men jag vill inte utsätta dig för någon sifferexercis.

Som företagare har man alla möjligheter att lyckas bättre än detta.

Eftersom jag inte sett kalkylen väljer jag att inte spekulera. Diskutera det hela med er bank. Känner ni att ni inte får tillräcklig information, kontakta en bra revisor eller redovisningskonsult.