Byta från aktie o fondkonto

Hej. Jag vill byta från ett aktiefondkonto till lysa. Finns det någon anledning att inte göra det, tänker på skatter osv. Någon gång kommer jag ju ändå få skatta tänker jag.

ska jag bara flytta sparandet och ha kvar fonderna på ett aktiefond-konto eller går det lika bra att sälja nu? Finns det något att tjäna/förlora på att ha kvar det eller inte.

Hej!

Som du skriver kommer du ändå behöva skatta när du säljer för att använda pengarna någon gång, så det kan vara lika bra att rycka av det plåstret med en gång.

Det hade så klart varit lättare att ta det beslutet om börsen hade gjort ett rejält fall precis, å andra sidan kan man ju inte sitta och hoppas eller förvänta sig ett rejält fall och fortfarande ha pengarna investerade…

Du vet vilka skatter som du betalar idag. Hur det blir imorgon vet vi inte. Flyttar du utanför Sverige kan din skatt gå ner rejält för dina vinster.

Hej Andreas!

Tycker absolut att du ska flytta det nu direkt.

Jan har gjort en kalkylator som du kan räkna ut om det är värt eller ej att flytta pengarna på den valda tidshorisonten, du hittar kalkylatorn här!