Dags att binda boräntan?

Är det läge att binda räntan på bolån?

Landshypotek erbjuder 1,09 % effektiv ränta med tre års bindningstid. Eller kan räntan på bolån komma att sänkas ännu mer??

Finns ngn annan aktör som erbjuder lägre ränta än Landshypotek?

Tack för hjälp och vägledning!

Med vänliga hälsningar, Malin

Landshypoteket lånar inte ut till lägenheter, bara en FYI om du inte kände till det.

Det var LÄNGE sen bunden ränta var bättre än rörlig. Vad är ditt argument att detta skulle ändras? Räntan höjs när ekonomin inte behöver stimuleras längre. Är det verkligen den synen du har på världen nu när alla pratar om att en global recession börjat? Vi ska vara glada att världens största ekonomi (USA) fortfarande går bra, men det kommer också sluta nån gång. Så hur går det i Sverige? Ökad arbetslöshet i år jämfört med i fjol. Förra året gick 1/4 av alla kommuner med förlust. I år väntas 1/3 gå med förlust.

Jag tror absolut inte på domedagen, men jag bettar på höjda skatter (för att kompensera förlorade intäkter från arbetslöshet) och sänkta räntor (för att stimulera konsumtion).

Att Landshypoteket ger lägre ränta på 3 år än rörligt verkar tyda på att de också tror på lägre räntor i framtiden.

Tror du angriper det lite från fel håll. Ingen vet ju vad framtiden erbjuder, inte ens banken… Men sannolikheten att gissa bättre än deras experter måste ändå anses som låg. Huvudsyftet med att binda är för att skapa förutsägbarhet, och det kostar oftast.

Med det sagt, 3år är inte särskilt lång bindningstid. Kommer sannolikt inte bli någon dålig affär då du redan från dag 1 ligger på plus jämfört med deras rörliga. Men om banken gissar rätt så kan säkert rörliga gå ner. Var väl någon bank i Danmark som började med negativ ränta nyligen.