Emission Raws (Strawbuddy Sweden AB)

Raws tillverkar sugrör av vass och tar in pengar i en emission för att stärka verksamheten. Har någon funderat på att bli delägare i Raws eller har några tankar om bolaget? Det nämns tex att corona varit tungt för dem men att de vill satsa framåt.

Rimligtvis borde bolaget gynnas av förbudet av engångsplastartiklar som kommer i EU under Q3 och ha möjlighet att växa. Några av mina funderingar från prospektet är dock:

  • De siktar på att ta in 6 MSEK och av dessa uppskattas kostnaden för emissionen att vara 0,5 MSEK. Är det rimligt med en kostnad på nästan 10 %?
  • De ser att ett uppköp eller ihopslagning är det mest sannolika för Raws. Är det en vanlig strategi? Och är det något extra man borde tänka på utifrån det målet?
  • Är det något extra man borde tänka på när det inte finns någon organiserad handel i bolagets aktie, förutom att det är svårt att sälja? Det nämns tex att det inte är möjligt att förvara aktien på ett ISK eller KF.

Prospektet finns här: Welcome to The Fellow-sip of Raws

Nyfiken på att höra era tankar!

1 gillning

Intressant produkt, men frågan är hur stor utvecklings och tillväxtpotential de har?

Med emissionen har de planer på att öka produktionstakten och gå in på nya marknader. Enligt prognosen ska de gå från 8 miljoner sugrör 2021 till till 63 nästa år, 280 året efter och 660 år 2024. Det är så klart deras egen prognos men enligt den har de en stor tillväxtpotential. Utvecklingsmässigt beskriver de nya produkter snarare än utveckling av den befintliga produkten. Vad tror du om det?

Låter ju intressant, men jag är ingen expert på sugrör. Kanske finns någon här på forumet? :sweat_smile: