Flytta Aggressiva portföljen från Avanza till Lysa?

Jag följde Jans råd 2018 och startade ett sparande (2000 kr/månad) i vad han då kallade “Aggressiva portföljen”: 40 % Globalt (Länsförsäkr. Global Index…), 30 % Sverige (Spiltan Aktiefond Invest…) och 30% tillväst (Länsförsäkr. Tillväxtm. Index…). Summan är ju inte så hög ännu (strax över 50000 kr). Nu pratas det hela tiden om Lysa och min fråga är då om jag ska stoppa mitt månadssparande till Avanza och starta hos Lysa istället OCH om jag då ska låta det som finns på Avanza stanna kvar där, ELLER om jag ska sälja dem och investra pengarna från försäljningen till Lysa.

Tillägg: Jag är 50+ och sparar till min pension (=lång sparhorisont).

Hej Mian,

Det är en bra portfölj som håller och bör ha presterat ganska bra. Jag påstår ju att de flesta kommer att få en bättre portfölj på LYSA med mindre bekymmer och tidsinsats. Så ja, om du inte har något särskilt intresse i att hålla på själv på Avanza, då skulle jag rekommendera att sälja av allting och flytta det till LYSA, särskilt eftersom tidshorisonten är lång.

Du kan läsa mer om resonemanget i den här artikeln:

Gott Nytt År!

Jan

Tack för supersnabbt svar, ett glasklart svar och en grymt bra blogg (som jag rekommenderar till alla jag känner)!

Ha ett riktigt gott nytt år du (ni) också!

Mian

Vilken viktning ska jag då ta på Lysa (med tanke på tidshorisonten)? In i 60-40-hinken eller 90-10 (passiva)? Menllanrisk-hinken är inte full än. Och har jag förstått ditt resoneman rätt att när mellanrisk-hinken är full - det är då man flyttar över sitt månadssparande till den passiva?

Ena stunden är allt glasklart och i andra blir jag osäker :slight_smile:

/Mian