Fördelar genom att köpa mer fond andelar när börsen gå ner?

Hej! Nu har jag lagt månadssparande på olika ställa med olika tillgångslag. Har månadssparande hos lysa, 6000 kr, avanza, 2000, nordnet 2000 handelsbaken 4000 , opti 500 kr. Här är olika frågor Undrar om ni kan förklara till mig vad är fördelar att köpa ( månadsspara) när börsen gå ner dvs att har mer ande´l Undrar också om ni vet var på nätet om man kan simulera en sparande på en valfri summa där kan man se tillväx och nedgång för att ser hur pengar utvecklas. Tack för hjälpen!

Tror du att börsen kommer gå upp på lång sikt? Det gör jag. I nedgångar blir fondandelarna billigare, vilket gynnar mig som tror att de kommer öka i värde senare. För mig är det därför helt självklart att fortsätta mitt månadssparande i nedgångar.

Jag äger också lite räntefonder (genom Lysa) och där är det självklart att jag även ombalanserar portföljen vid kraftiga nedgångar på börsen. Det vill säga säljer av räntefonderna för att köpa ännu mer aktiefond när aktierna är billiga. Lysa och Opti sköter den här ombalanseringen automatiskt åt dig.

Hej Andreas!

När börsen går ner så köper du andelar billigare, i andelar så finns det en mängd aktier, du då fler aktier billigare enkelt förklarat.

För att kunna se dina pengar växa så har Jan gjort en artikel med en "Ränta-på-ränta kalkylator" där du kan se hur dina pengar växer över tid, däremot inte nedgångar.