Hur mycket är du back i denna Corona-krasch?

Om alla skriver hur utvecklingen går i deras portföljer så kanske man inte känner sig ensam i den sjunkande “båten”.

Själv är jag back ca. 122k dvs drygt 30% på min global och småbolagsfond.

Intalar mig själv att vi studsar tillbaka förr eller senare. ?

Drygt 300k back… Ångrar att jag satt still i båten ? men men… Är väl bara pengar som tur är.

Back ca. 100 000 med rikatillsammans-portföljen + 25 000 back via LYSA.

Den beter sig inte riktigt så som jag hade förväntat mig. Allt backar. Aktier, Obligationer, Guld och Korträntor i SEK backar också. Inte nog med det så backar även SEK jämfört med USD/EUR.

Blev orolig nu i och med att ingen krockkudde fungerade så jag sålde av. Better safe then sorry.

 

 

Sålde av allt när jag läste att det hade spridit sig till Italien, min magkänsla sade att det bara kunde gå utför efter det!

Så plus minus 0 för året ungefär.

Grattis till tajmingen. När går du in igen då?

Har faktiskt lagt upp en strategi där jag ska pytsa in 5% av mina likvider (ca 400k) i veckan.
Omöjligt att förutspå botten men jag får iallafall ett schyst gav hoppas jag!
Vad har du för kommande strategi?

Mvh, Mats

Jag kommer följa VIX index och vänta ut det tills det lugnar sig (se min kommentar längre ner).
Detta har inte peakat i USA än och det har redan fallit så här mycket. Blir det samma utveckling i USA som i Europa och Kina bör det ju fortsätta falla. Tror inte att stimulanspaket biter mot störningar i leveranskedjorna.
Vi får väl se efteråt ifall detta blir ett hack i kurvan och vi kan fortsätta pumpa upp marknaderna med gratispengar ytterligare eller om det sker en korrigering nu.

Cirka 350 lax back. Har dock sålt av en del räntefonder som jag börjat handla aktier för. Jag är inte orolig! Blir så köpsugen i denna rea.

296 098kr back. Jag får glädjas åt det egna bolaget som stabilt år ut och år in levererar en direktavkastning på mellan 100% och 400% årligen senaste fem åren i alla fall. De aktierna säljer jag aldrig :wink:

Årets utdelning därifrån har jag beslutat ska gå till att motivera mig att fortsätta spara genom att låta mig fynda aktier för 500kr varje vardag tills nästa års utdelning kommer (!). Jag kanske inte köper varje dag (om än att jag gjort det denna veckan!) så vid nästa köptillfälle så köper jag i så fall “ikapp” så många dagar jag inte köpt för mina 500kr på :slight_smile: Än så länge tycker jag det är rätt kul med mitt sparande :smiley:

Har inte orkat gå in och titta. Men det är nog ca 300 000. Känns supersuperjobbigt. Detta går ju inte att hämta upp på tio år ens. Och då är man bara tillbaka på samma plats. Hade ändå hoppats på mindre dippar och sälja av lite om en fem år. Köpte tom med för ca 150000 i början av året. Sprang iväg lite pga tron på ett fortsatt okej är. De pengarna hade jag egentligen inte velat investera.

Har haft ca 65 % aktiefonder, men inser nu att jag haft för stor risk. Jag har drömmar mm att investera i lägenhet utomlands för både njuta av och som passiv inkomst, men det hade kunnat inträffa om såväl några år som om tio. Borde väl därför tagit det säkra för det osäkra och sålt vid första tecknet på spridning utanför Kina. Nu känns allt fel vad jag än gör. Har inga räntefonder, utan valt att ha resterande procent gå kreditinstitut till just nu 1% ränta.

Så när börsen förhoppningsvis åtminstone är uppe på samma nivå igen är jag ju nästan pensionär och hade tänkt egentligen downshifta betydligt under kommande år med lite olika mindre inkomster och förhoppningsvis köpt lägenhet utomlands att både njuta och få inkomst av.

Känner mig jävligt besviken på mig själv. Ibland måste man våga kliva av. Förlora något för att into riskera förlora bara mer utan också slippa att pengarna nu är låsta för minst tio år framåt.

Att sälja nu går ju bara inte. Det är ju inte bara vinst utan också en del egna sparade pengar.

Jag sålde 125 000 och det var i princip nästan bara sparande och ingen vinst innan dess. Dålig timing bara. Sålde eftersom jag började tvivla på portföljstrategin som inte ska bete sig på det sättet jag förväntat mig att tillgångsklasserna ska göra. Nu när obligationskupongerna är i princip nollade utan att obligationerna gett mig någon större avkastning vill jag inte ha dom längre. Det verkar ju bara vara centralbanker som köper obligationer numera.
Den här kraschen var jag verkligen inte förberedd på. Det gick för fort med fall på över 10% på enskild dag och det gör mig rädd. Jag kan inte minnas att vi haft så högt VIX index sen jag föddes på 80 talet i princip. Följande variabler skrämmer mig:

Krascher brukar vara 6-18 månader
Vi går mot sommarsäsong som är en dålig period på året för börserna så förväntar mig ingen uppgång
Det är fortfarande oklart hur företagets vinster påverkats och kommer att påverkas framöver.

Eftersom jag är helt ny på marknaden (inga vinstpengar) och har mycket pengar tar jag det säkra före det osäkra, accepterar förlusten och går in igen när det lugnat sig.

Hej.

Har inte exakt koll på det då jag loggar inte så ofta i Nordnet Isk. Varkän i uppgångar eller nedgångar. 100% LF Global indexnära. 800 tusen minus. Allt känns som vanligt. Automatisk månadssparande på 11 tusen. 20 årssikt. Lycka till.

Mvh.Jack

Ner 24% sedan årsskiftet i huvudportföljerna. Störigt att jag förstod att raset nog var på gång men inte agerade.

Minimala mellanriskhinken (ca 1/7 av totalen) är ner 2,7%

Jobbigast är tjänstepensionen som är 70% exponerad mot USA i dagsläget.

Fast jag jag ju hållt mig till strategin, vilket ju egentligen är bra.

Har likvider motsvarande 1/3 av portföljvärdet som kommer börja investeras nu. Om jag tål det.

Om ca 65 % (aktiefonder) av den totala portföljen har gått ner runt 25 % och resterande 35 % (kontanter på bank) av den totala portföljen varken gått upp eller ner, hur mycket har då allt tillsammans gått ner. Har egentligen några få % guld också som ju gått upp lite, men jag behöver inte räkna med det

Hur räknar man ut hur olika tillgångsslag har gått tillsammans?

Behöver nu få känna att mitt kapital inte blinkar så himla rött…

((0,65x0,75)+(0,35x1,00)-1) x 100= x (%)

x = -16,25%

Det känns lite bättre när man summerar alla hinkar.
Min högrisk-hink ligger på -26,0% i år.
Lägger jag ihop alla hinkar blir det totalt -12,6%.

Tack Johan
Och övriga tillgångsslag lägger jag in i ekvationen på samma sätt. Det här skulle man ju vilja ha en excel där man löpande kan justera siffrorna.