Hur mycket är vindkraftsföretagen värda?

Eftersom jag inte hängde på från början…Hur länge håller vindkraftstrenden i sig? Företagen Eolus, Arise och Slitevind har kurvor som pekar mot stjärnorna. Men kommer vindkraft fortsätta öka så pass? Nu 14% av sveriges el läste jag nånstans.

Är det en bubbla pumpad av politik eller finns det något reellt?

Hej Johan!

Svår fråga, fortsätter branschen att växa och bolagen fortsätter tjäna pengar så borde även det visa sig i aktiekursen.
Just om vindkraft kommer vara framtidens energikälla är svårt att sia om, men just nu är det ett bra sätt att få ut energi från jordens egna krafter, visst det kräver stora ytor, men påverkar inte miljön mer än tillverkningen av dessa stationer.

Däremot hela förnyelsebar energi känns väldigt upphaussat just nu, men blir det som många tror med olja och kolkraft framöver så är det kanske befogat?

Har också funderat på detta.

Har en subventionerad vindkraft extra medvind vid högkonjunktur?

Lättare med kapitalförstöring, nedläggning av kärnkraft, i goda tider.
Sker en återgång till det gamla, olja,gas kol, vid en lågkonjunktur?

 

Nej det kommer inte fungera och när folk inser det, är det kärnkraft som gäller. För att vind fungerar endast när det blåser m.m. Eller så bygger Sverige kraftverk som kol och gas. Tyskland börjat med sådant efter nedstängningen av kärnkraftverk. Japan också efter Fukushima, där fler dog av transport och stress än radioaktivitet. De har stängt ner i princip allt och nu bygger de nya kolkraft. Vill du ha en långsiktig investering inom klimat är det sådana kärnkraft du bör titta på. Företag som ska bygga billiga kärnkraftverk i stor skala.