KF för mitt AB

Hej,

Tack för en trevlig blogg och mycket intressant läsning.

Jag har handlat på börsen sedan 2011 med privata medel, men eftersom jag startade eget AB för dryga året sedan så har jag nu ansökt om en KF på Avanza för mitt företag.Målet är att sätta in 10 000 kr per månad i KF:en och att portföljen skall innehålla 10 aktier och 1 indexfond.

Som det ser ut i dagsläget lutar det åt dessa:

5% Adobe Systems (Starka varumärken i bransch under stark frammarsch) 5% ABB (Bör gynnas av framtida fokus på effektivare elförsörjning)

5% American Water Works (Branschledare i USA) 5% Aphria Inc (Väntad legalisering i Kanada i sommar vidgar spelplanen enormt)

50 % DNB Global Indeks (Känns som en av de bästa indexfonderna med låg avgift) 5% Electronic Arts (Enormt starka varumärken i sina sportspel)

5% Kindred Group (Marknadsledare i Sverige och jag tror inte spelandet kommer minska framöver) 5% Novo Nordisk (Många länder står inför stora diabetesutmaningar i framtiden och Novo har ett starkt varumärke)

5% Take Two Interactive (Spelserierna GTA, Red Dead Redemption och Civilization är grymt starka)

5% Storytel (Tror detta bolag har chans att göra en Netflix/spotify-resa framöver. Ljudböcker ligger helt rätt i tiden.)

5% Swedbank (Hyfsat bra utdelare och över tid så är jag övertygad om att en placering här är bra, det känns dessutom bra att kunna tjäna pengar på en bank som man har privat bolån hos)

Mvh

DW

Hej!

Enskilda aktier brukar inte rekommenderas här på bloggen, varför Jan inte gör det kan du läsa om här:

Nu kan vi tillägga att jag själv faktiskt köper enskilda aktier också, utöver fondsparande. Vad jag direkt kan se på de aktier du skriver om så är det hög risk, mycket exponering mot teknik och spel och även en del höga värderingar. Att du dessutom kör 100% aktieexponering i denna KF är i sig hög risk också, Jan rekommenderar en del räntor i portföljen som “krockkudde” även på lång sikt. Nu är detta bara tankar utifrån bloggens filosofi, i slutändan är det ditt beslut och din strategi.

Önskar dig stort lycka till med investeringarna!

Hälsningar
Elin