Köpa in sig i sambos hus

Hej.jag har flyttat in i min sambo hus för 10 månader sedan.då har jag hyrt ut min bostadsrätt med möbler för 7000kr i månad,jag betalar hyran 3500kr och börjat att amortera mera (3000kr i månad.)jag har kvar 120000kr i lån för lägenheten. Jag betalar 3500kr i månad för mitt boende i huset med min sambo. Hans hus är värderat till 930000kr och han har lånat 750000för huset ,huset behöver renovering.min fråga är:är det lönsamt för mig att köpa in mig i huset eller fortsättatt betala 3500kr per månad?

Hej!

Det är väl snarast en fråga om vad ni vill med ert förhållande än en fråga kring ekonomi. Om ni avser att fortsätta bo ihop är det väl naturligt att ni också äger bostaden ihop och att du säljer din lägenhet?

Men rent ekonomiskt beror det också på vad som ingår i dina 3500 kr i hyra. El, värme, underhåll? Om allt ingår är det en billig boendekostnad, så att köpa halva huset kan nog bara löna sig om huset ökar i värde och ni sedan säljer det.

Att hålla isär er privatekonomi tror jag dock blir allt konstigare ju längre ni bor ihop, det kommer komma mer behov av renovering längre fram osv.

Tack för svaret.Ja vi avser att fortsätta bo ihop. 3500kr ingår allt.Jag håller med att det är jätte konstigt att hålla isär vår privat ekonomi när vi bor ihop. Problemet är att huset har inte nån potential, renoverar man det ,får man aldrig pengarna tillbaka vid en eventuell försäljning. allt som kan hända är att huset blir lite mera attraktiv vid försäljning. mitt förslag för honom var :om jag ska köpa in mig i huset ,jag tar halva lånet och vi amortera mycket under 2år.sen kan vi sälja huset o sen köpa ett hus som har potential (har glömt att skriva att vi är 50 plus både)och lätt att sälja när vi blir gammal o inte orkar med hus.