Kriget i Ukraina påverkar leverantörskedjor för elektronik

Snappade precis upp det här på Twitter. Tillsammans med kaoset i Shanghais hamn så lär ju det här bli ett ännu stökigare år. Svårt se många ljusglimtar just nu.

1 gillning

Ingen vidare @janbolmeson :thinking:. Då får man behålla global indexfonden och låta bli logga in i Isk :joy:. Kanske sluta skriva även här på RT bara för att slippa höra dålig info. Isolera sig så mycket som möjligt resten av året :thinking::grin::+1:. Då har man gjort allt rätt på att sköta sig ordentligt när det gäller långsiktiga pengar på börsen :grin:.

1 gillning

Just keep buying? :man_shrugging:

Skämt å sido, jobbar i branchen. Mentaliteten har verkligen ändrats kring tillgång på komponenter, det är en viktig faktor av elektronikdesign idag och har man känslig planering kring när man ska till marknad (vem har inte det) kan det mycket väl styra om val av komponenter drastiskt.

3 gillningar

Hur ska vi aggera på det ,:thinking: ?

Japp, BMW flaggade i veckan produktionsstopp till följd av brist på elektronikkomponenter som sourcas från Ukraina. De lägger även om rutten till kina från transsibiriska järnvägen till att börja båta. Mitt och fler företag gör det samma. Situationen i Shanghai kommer inte förbättras på lång tid.

För att inte tala om vad allt detta gör med priserna på marknaden. Burr.

1 gillning

Jag som hänger med i elektronikmusiksvängen har sett många mindre tillverkare och utvecklare som skjutit upp eller pausat tillverkning och utveckling. Det har märkts länge då mängden olika kretsar är stor och brist på en sådan påverkar hela produkten.

Det är en väldigt liten bransch, men snacka om att det visar hur alla små droppar i tillverkningsindustrin lätt kan få en stor bägare att rinna över…

INFLATION.