Långa obligationer - Långsiktig investering?

Hej,Jag funderar på att spara i iShares Euro Govt Bond 15-30yr UCITS ETF EUR till min pension (20 år), då den verkar ha ett mycket fördelaktigt track-record. Är det någon här som vet mer om riskerna med att investera i långa obligationer? Är det en god ide att lägga allt sparade i dem om man är mer rädd för en “krash” än att få jättehöga utbetalningar?På förhand tack!

Hej!

Ett gästinlägg här på bloggen finns om ämnet.
https://rikatillsammans.se/varfor-det-ar-riskfyllt-att-investera-i-langa-rantefonder/

Även denna artikel kan vara relevant. Citat från artikeln: “Långa obligationsfonder är ett alternativ för den pessimistiske fondsparare som tror på fortsatt dåligt börsklimat och sämre globala konjunkturutsikter. Båda scenarierna kan sannolikt leda till fortsatt låga marknadsräntor och även sjunkande marknadsräntor under en tid vilket lär gynna långa räntefonder. Om däremot marknadsräntorna stiger kommer de här fonderna förmodligen inte ha något vidare utveckling.”
https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2016/01/20/langa-rantor-mot-konjunkturangest.html

Att lägga ALLT ditt sparande till pensionen i den skulle jag inte rekommendera, det är hög risk att lägga alla ägg i en korg också.

Vill du ha alternativ till att investera är t.ex. RikaTillsammans-portföljen ett defensivt alternativ beroende på dina förutsättningar.
25% Långa räntefonder
25% aktier
25% guld och silver samt
25% korta räntefonder.
Mer om den portföljen kan du läsa här:

Hälsningar
Elin