Löneförhandling

Hej, jag vet inte om detta är det rätta forumet att ställa denna fråga men jag gör ett försök så får vi se. Följer bloggen och den har förändrat mitt och min familjs sparande de senaste åren. En mycket bra blogg!

Nu till min fråga, jag har bestämt mig för att byta jobb och jag har varit på intervjuer för 2 st olika jobb och företag. Det jobb som jag allra hellst vill kan inte matcha de löneanspråk jag har utan där får jag gå ner i lön minst 10 -20 % medans det andra “mindre” intressanta jobbet så får jag sannolikt en ökning på 10 %. Det mest intressanta jobbet är en startup, där av att de vill hålla nere lönerna nu, som troligen har en extremt ljus framtid till mötes. Bolaget startades 2016 och är börsnoterat och jag går i tankarna vilka andra förhandlingsmöjligheter man kan ha förutom den faktiska lönen. Jag skulle helt enkelt behöva lite uppslag vad mer jag kan förhandla med förutom lönen.

Vänliga hälsningar,

Alex

 

 

 

Kontakta ditt fack?

Förutom lön så kan du t.ex. förhandla om tid, flex, om du får jobba hemifrån eller inte, pension, inköp av diverse prylar, eller att få en del av “lönetappet” i aktier hos företaget.