Sälja eller behålla

Jag har nyss hittat Rika Tillsammans och det är en riktig ögonöppnare! Tack!Jag har investerat i fonder i många år min bank, en traditionell sådan, men aldrig tänkt på avgifterna. Nu ser jag att flertalet fonder har avgifter mellan 1,25 och 2,4%. Jag blir mörkrädd!min fråga gäller hur jag bör tänka runt detta innehav. Skall jag sälja av allt, ca 300 000kr, och placera i fonder med lägre avgifter( funderar på att sätta upp nytt sparande enligt Globala barnportföljen). Eller skall jag låta befintliga investeringar; hela eller delar ligga kvar?

Ja, sälj eller byt! Småspararguiden.se har en bra överblick om du vill stanna hos din bank eller byta (byta till Avanza eller liknande brukar vara mest lyckosamt).

Kolla detta:

 

https://smaspararguiden.typeform.com/to/Z8jYxu

 

//Tomas

Kul att du också hittat hit!

Du bör sälja det innehavet och sätta upp ett nytt sparande (t.ex. enligt Globala barnportföljen).

En sak som jag tycker fungerar bra för att undvika att ligga kvar i gamla fonder och aktier är att fundera över följande. Om du istället för att ha de dyra fonderna värda 300 000kr har 300 000kr på konto för att köpa vad som helst, vad hade du köpt? Om svaret är någonting annat är de dyra fonderna så bör du sälja. Detta är en bra fråga att ställa sig regelbundet gällande sitt sparande och kanke även andra delar i livet.

Charlie Söderberg har sagt att han och hans fru årligen ställer sig själva frågan om de vill fortsätta leva tillsammans. Det kan såklart ses som lite extremt men det är en kul tanke tycker jag för att utmana sina egna rutiner och ta aktiva beslut.

De berör en del kring de här tänket i avsnitten om 12 misstag.
https://rikatillsammans.se/misstag-i-sparande-del1/
https://rikatillsammans.se/vanliga-misstag-privatekonomi/

 

 

Bra svar.

Slänger med länken till “Globala Barnportföljen”.