Sälja fonder och starta upp nya portföljer

Hej!

Har ca 150 00 kr i två st portföljer som banken rådgett mig. Förstår nu efter att införskaffat mig kunskap att de är lite mellanmjölk. Kommer inte ge vidare avkastning. Är det läge att sälja av allt nu och göra om sitt sparande? Tänker bara ha kvar en liten del i den banken.

Jag tycker du ska ditt långsiktiga sparande på ett ISK-konto, hos t.ex. Avanza eller Nordnet.

Det är inte fel att sälja av och flytta till en annan bank eller annat konto.

Om du vill kan du ju göra det i etapper, lite då och då. Eller så slutar du nyspara hos den gamla banken och börjar nyspara på den nya banken.

Efter ett tag när du provat den nya banken kan du flytta över mer och mer av ditt gamla sparande dit.

Ibland kan det vara utbudet hos banken som gör att man gillar den. Ibland kan det vara tekniken, kundservicen, villkoren, eller något annat. Mitt råd är att prova en ny bank. Blir du inte helt nöjd med den, så provar du helt enkelt en till. Lycka till.

 

 

Hej Camilla!

Tycker absolut du borde byta bank och ta tag i ditt egna sparande!

Läs gärna lite artiklar som Jan har skrivit för att komma igång själv:

Återkom gärna sen om det dyker upp några fler frågor!

Tycker jag har bra koll nu på vilken strategi jag sak ha. Bara att ta steget och sälja av, men fattar inte när det är läge. Alla mina fonder har gått + hittills.

Du skulle kunna sälja av det i omgångar så slipper du fundera ut ett perfekt läge, kör det uppdelat i t.ex 4 omgångar så kommer du inte påverkas så mycket av en flytt.

Eller så byter du till en billig Globalfond på din nuvarande bank som finns tillgänglig på Avanza, sedan utför du en ISK-flytt som du kan göra direkt på Avanzas hemsida. Då kommer allt att flyttlasset automatiskt, väl där kan du fördela upp sparandet som du vill!

Ok och hur lång tidsintervall när det gäller sälja av i omgångar? 4 ggr på en månad? 4 ggr på ett år?

Det är nog helt individuellt, svårt att säga någon speciell tidshorisont, men inte än längre tid än 4ggr på en månad iaf.