Skillnad att spara i Avanza eller Klarna?

Tänkte skapa ett sparkonto med ränta, men Avanza använder sig utav externa banker som Klarna, Nordax osv. På Avanza så är räntorna på Klarna lägre än på Klarnas egna hemsida för samma period. Vad tjänar man på att öppna ett sparkonto hos Avanza men inte på själva officiella sidan som Nordax eller Klarna?

1 gillning

Avanza samarbetar med olika banker vad gäller konton med insättningsgaranti och ränta.

Alltså det är inte konton hos Avanza. Det är bara via dem.

Det är de andra bankerna som sätter räntan och inte Avanza. Därför lägger de bankerna en liten ränteskillnad för att få folk att flytta pengarna till dem direkt.

Fördelen för dig att ha kontot via Avanza är att du får allt i samma app/inloggning hos Avanza.

3 gillningar

Går det snabbare att flytta pengarna också, eller måste man vänta lika länge som vid överföring till/från vilken bank som helst?

Ingen aning.

På vardagar under kontorstid upplever jag att överföringarna går omedelbart. Men det går inte att flytta direkt mellan dem utan behöver gå via en depå. Samma vid insättning med t.ex. swish. Du kan alltså sätta in pengar med swish på en depå, och sedan intern-flytta till ett sparkonto+ på Avanza inom sekunder. Det går även som sagt flytta från ett sparkonto + till en depå till en annan sparkonto + inom sekunder, men av någon märklig anledning inte direkt mellan två olika sparkonto + eller för den delen swisha in till dem.

1 gillning