Tre konsulter med egna AB startar ett fjärde gemensamt AB

Vi är tre konsulter som bedriver egna aktiebolag, men har bestämt oss för att verka i ett samarbete med gemensamt varumärke och gemensamma kunder. Vi kommer därför starta ett fjärde AB som ägs till 1/3 var och som kommer bli avtalspart för alla nya uppdrag. För detta har vi skrivit ett aktieägaravtal för att reglera villkor och samarbete. Vi kommer via våra individuella AB fakturera det gemensamma AB som sedan fakturerar kunden. Vi kommer vara anställa i våra individuella AB.

Ägare av det gemensamma bolaget är våra tre individuella aktiebolag. Hur hanterar jag detta i bokföringen? Kan min tredjedel av aktiekapitalet betalas från 1935 och hur bokförs detta? Vad behöver jag tänka på när det gäller skatter och vinster med detta upplägg? Har ni några andra medskick eller är detta ett vanligt och beprövat upplägg?

Alternativet skulle vara att äga bolaget tillsammans som privatpersoner, vad gör det för skillnad? Mina partners menade att det är mer attraktivt att äga det gemensamma bolaget via sitt individuella bolag vid en framtida försäljning.

Jag kan inte själva bokföringsdelen, den får du ta med en redovisningskonsult (eller någon läsare kanske kan hjälpa till) - men i grunden är det ett sunt och ett ganska vanligt upplägg i den här typen av situationer.

Det enda som jag kan komma på (men är inte 100 % säker) där det är bättre att äga det privat är om ni har många anställda i bolaget och på det sättet får ett stort löneutrymme som grund för utdelning.

Lycka till med ert företagande! ?

Jan